Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » OPASNOSTI OD CJEPIVA: Mogu vas ubiti ili vam uni┼ítiti ┼żivot

OPASNOSTI OD CJEPIVA: Mogu vas ubiti ili vam uni┼ítiti ┼żivot

cjepivo zmija bolest djecaSamo u posljednjih desetak dana imali smo prilike ─Źuti ─Źak oko pet, ┼íest te┼íkih iskustava bliskih nam osoba ─Źija su netom cijepljena djeca oboljela od dijabetesa, dje─Źje paralize i te┼żih oblika neurodermitisaÔÇŽ

Nakon 30 godina intenzivnog istra┼żivanja mnogo smo nau─Źili o tome kako funkcioniraju stanice mozga i ┼íto je po┼ílo ukrivo kada se javi bolest. Jedna od velikih zagonetki bila je veza izme─Ĺu cijepljenja i odre─Ĺenih mo┼żdanih poreme─çaja poput:

Autizma
Poreme─çaja pa┼żnje (ADD)
Poreme─çaja pa┼żnje s hiperaktivno┼í─çu (ADHD)
Sindroma Zaljevskog rata
─îestih neurodegenerativnih bolesti (Parkinsonova bolest, Alzheimerova demencija i ALS)

Kako smo prikupljali sve vi┼íe informacija o tome kako bi mo┼żdane stanice trebale raditi otkrili smo da ─Źesto normalni procesi poput metabolizma mogu dovoditi do nakupljanja sna┼żnih kemijskih nusprodukata zvanih slobodni radikali, koji imaju sposobnost uni┼ítavanja tih stanica.

Dje─Źji sindrom cjepljenjaSlobodni radikali su, u biti, vrlo reaktivne ─Źestice koje poskakuju po stanici, o┼íte─çuju─çi sve ┼íto dodirnu. Ve─çina njih nastaje tijekom procesa metabolizma, ali tako─Ĺer mogu nastati zbog izlaganja otrovima, zra─Źenju i otrovnim metalima. Budu─çi da su tako razorni, stanice imaju mre┼żu obrana namijenjenih njihovoj neutralizaciji. Ta mre┼ża antioksidanata sastoji se od brojnih komponenata koje uklju─Źuju vitamine, minerale i posebne kemikalije zvane tioli (glutation i alfa lipoi─Źna kiselina).

ŠTO UZROKUJE SLOBODNE RADIKALE

Pretpostavka da slobodni radikali igraju va┼żnu ulogu u svim gore navedenim stanjima sada je dokazana. Pravo pitanje glasi: za┼íto se stvara tako mnogo slobodnih radikala? U slu─Źaju autizma, ADD-a i ADHD-a mnogobrojni su zagovornici tuma─Źenja da je ┼żiva podrijetlom iz cjepiva izvor slobodnih radikala. Otprije je poznato da ┼żiva mo┼że izazvati stvaranje velikih koli─Źina slobodnih radikala unutar mozga. Dokazi koji povezuju ┼żivu s poreme─çajima autisti─Źnog spektra, neurodegeneracijom i sindromom Zaljevskog rata su jaki ali ne i isklju─Źivi. Zanimljivo, sve te bolesti imaju jo┼í jednu zajedni─Źku karakteristiku: prejaku aktivaciju jednog dijela imunolo┼íkog sustava.

antioksidans cjepljenje djecaVa┼żno je razumjeti da je samo odre─Ĺen dio imunolo┼íkog sustava pretjerano aktivan jer su drugi dijelovi, poput stani─Źnog imuniteta, zapravo oslabljeni. U nekim slu─Źajevima, kao kod poreme─çaja u djetinjstvu, problem je uro─Ĺen, dok se kod drugih razvije kao rezultat brojnih faktora kao ┼íto su starenje, izlaganje toksinima, lo┼ía prehrana i pretjerano cijepljenje. ┼Żiva tako─Ĺer mo┼że oslabiti imunolo┼íku funkciju.

KAKO SE IZRA─ÉUJU CJEPIVA

U osnovi, cjepiva sadr┼że ili ubijene viruse i bakterije, komponente klica i toksi─Źne ekstrakte, ili ┼żive organizme kojima je smanjena virulencija kroz proces koji se zove atenuacija. Kako bi se potaknula poja─Źana reakcija imunolo┼íkog sustava protiv tih organizama proizvo─Ĺa─Źi dodaju jake imunostimulacijske tvari poput skvalena, aluminija, lipopolisaharida itd. One se zovu imunolo┼íki adjuvanti.

Proces cijepljenja obi─Źno je zahtijevao vi┼íestruke injekcije cjepiva tijekom odre─Ĺenog vremenskog razdoblja. Kombinacija adjuvanata i namjerno unesenog organizma izaziva imunolo┼íku reakciju tijela, sli─Źnu onoj koja se doga─Ĺa kod prirodnih infekcija, uz jednu veliku razliku. Gotovo nijedna od tih bolesti ne ulazi u tijelo putem injekcija. Ve─çina ulazi preko sluznice nosa, usta, plu─çnih kanala ili probavnog trakta. Na primjer, poznato je da poliomijelitis ulazi putem probavnog trakta. Membrane koje prekrivaju te kanale sadr┼że razli─Źit imunolo┼íki sustav od onoga koji se aktivira izravnim ubrizgavanjem. Taj sustav zove se IgA imunolo┼íki sustav.

izrada cjepivaBudu─çi da se pojavljuje sve vi┼íe izvje┼ítaja u kojima se navodi nedjelotvornost cjepiva, odgovor proizvo─Ĺa─Źa je da proizvode ja─Źa cjepiva. To rade tako ┼íto koriste ja─Źe imunolo┼íke adjuvante ili ih dodaju u ve─çim koli─Źinama.

On je prva linija obrane i poma┼że smanjiti potrebu za intenzivnom aktivacijom imunolo┼íkog sustava tijela. IgA sustav ─Źesto mo┼że potpuno odbiti napad. Poanta je u tome da je ubrizgavanje organizama radi stvaranja imuniteta abnormalno.

Budu─çi da se pojavljuje sve vi┼íe izvje┼ítaja u kojima se navodi nedjelotvornost cjepiva, odgovor proizvo─Ĺa─Źa je da proizvode ja─Źa cjepiva. To rade tako ┼íto koriste ja─Źe imunolo┼íke adjuvante ili ih dodaju u ve─çim koli─Źinama. Problem kod tog pristupa u tome je ┼íto kod vrlo mladih, neishranjenih i starijih osoba prejaka stimulacija imunolo┼íkog sustava mo┼że imati suprotan u─Źinak ÔÇô mo┼że paralizirati imunolo┼íki sustav.

Posebno je to ─Źest slu─Źaj kod neishranjenosti.

virus cjepivo djecaJedan rani poku┼íaj cijepljenja Afrikanaca zavr┼íio je katastrofom kad je otkriveno da su poslije cijepljenja mnogi umrli. Utvr─Ĺeno je da je problem bio u ra┼íirenom nedostatku vitamina A me─Ĺu plemenima. Jednom kad je neishranjenost ispravljena stope smrtnosti drasti─Źno su pale.

Drugi problem koji uo─Źavamo kod modernih cjepiva je to ┼íto imunostimulacija traje kroz dugo vremensko razdoblje.

Razlog tome su imunolo┼íki adjuvanti. Oni se zadr┼żavaju u tkivima, neprekidno stimuliraju─çi imuno- aktivacijske stanice. Kod ve─çine prirodnih infekcija imunoaktivacija se javlja brzo, a nakon ┼íto je infekcija stavljena pod kontrolu naglo i prestaje. Kao ┼íto ─çemo vidjeti, to se doga─Ĺa kako bi se sprije─Źila suvi┼ína ┼íteta na normalnim stanicama u tijelu.

ŠTO SE DOGAĐA S MOZGOM PRILIKOM CIJEPLJENJA?

Dojam je da se mozak u pravilu zanemaruje kada farmakolozi prou─Źavaju nuspojave raznih lijekova. Isto vrijedi za cjepiva. Dugo nitko nije uzimao u obzir u─Źinak opetovanih cijepljenja na mozak.

Takav stav temeljio se na pogre┼ínom zaklju─Źku da je mozak za┼íti─çen od imunolo┼íke aktivacije svojom posebnom za┼ítitnom pregradom koja se zove krvno-mo┼żdana barijera. Novije studije pokazale su da imunolo┼íke stanice mogu izravno u─çi u mozak i, ┼íto je jo┼í va┼żnije, cijepljenje mo┼że aktivirati vlastiti imunolo┼íki sustav mozga.

mozak cjepljenjeMozak, naime, ima poseban imunološki sustav koji djeluje kroz jedinstven tip stanica koje se zovu mikroglije.

Te si─çu┼íne stanice ra┼ítrkane su ┼íirom mozga i le┼że uspavane ─Źekaju─çi na aktivaciju. U stvari, brojni su podra┼żaji koji ih prili─Źno lako aktiviraju. Za potrebe ovog teksta, aktivacija imunolo┼íkog sustava tijela cijepljenjem najva┼żniji je podra┼żaj za aktivaciju mo┼żdanih mikroglija.

Brojne studije pokazale su da kad se aktivira imunolo┼íki sustav tijela, imunolo┼íke stanice mozga sli─Źno se aktiviraju. To se doga─Ĺa na nekoliko na─Źina koji na ovom mjestu nisu va┼żni. ┼áto je imunolo┼íki sustav tijela ja─Źe stimuliran, intenzivnija je reakcija mozga. Produ┼żena aktivacija imunolo┼íkog sustava tijela tako─Ĺer izaziva produ┼żenu aktivaciju imunolo┼íkog sustava mozga.

U tome le┼żi opasnost na┼íe trenutne politike cijepljenja.

Ameri─Źka akademija za pedijatriju i Ameri─Źka akademija za op─çu praksu podr┼żavaju rastu─çi popis cjepiva za djecu, ─Źak i novoro─Ĺen─Źad, kao i godi┼ínja cijepljenja protiv gripe za djecu i odrasle. Prije polaska u ┼íkolu djeca prime ─Źak 22 injekcije.

pa┼żnja djeca cjepljenje┼áTO SE DOGA─ÉA KAD JE IMUNOLO┼áKI SUSTAV MOZGA AKTIVIRAN?

Stanice imunolo┼íkog sustava mozga, nakon ┼íto se aktiviraju, po─Źnu se kretati po ┼żiv─Źanom sustavu, lu─Źe─çi brojne imunolo┼íke spojeve (zvane citokini i kemokini) i izbacuju─çi ogromne koli─Źine slobodnih radikala u poku┼íaju da ubiju napada─Źke organizme. Problem le┼żi u tome ┼íto napada─Źkih organizama nema. Cjepivo ih je prevarilo tako da misle da ih ima.

Za razliku od imunolo┼íkog sustava tijela mikroglije lu─Źe jo┼í dva spoja koji su vrlo destruktivni za stanice mozga i njihov proces povezivanja. Ti spojevi ÔÇô glutamat i kinolinska kiselina ÔÇô zovu se ekscitotoksini. I oni dramati─Źno pove─çavaju stvaranje slobodnih radikala u mozgu. Studije na pacijentima pokazale su da koli─Źine tih dvaju ekscitotoksina u mozgu mogu porasti do vrlo opasnih razina nakon virusnih i bakterijskih infekcija mozga. Smatra se da su visoke razine kinolinske kiseline u mozgu uzrok demencije koja se javlja kod zaraze HIV-om.

Problem s na┼íom trenutnom politikom cijepljenja le┼żi u tome ┼íto se brojna cjepiva primjenjuju vrlo blizu jedno drugom i kroz dugo razdoblje, pa je imunolo┼íki sustav mozga konstantno aktiviran. Eksperimentalno je to potvr─Ĺeno u brojnim studijama. To zna─Źi da ─çe tijekom istog razdoblja mozak biti izlo┼żen velikim koli─Źinama ekscitotoksina, kao i imunolo┼íkim citokinima.

Studije o svim tim poreme─çajima, ─Źak i o autizmu, pokazale su prisutnost visokih razina imunolo┼íkih citokina i ekscitotoksina u ┼żiv─Źanom sustavu. Te razorne kemikalije, kao i slobodni radikali koje stvaraju, ┼íire se po ┼żiv─Źanom sustavu nanose─çi ┼ítetu, u procesu koji se zove kolateralne ┼żrtve. To je ne┼íto kao bacanje bombe me─Ĺu gomilu ljudi.

Ne samo što će neke izravno ubiti eksplozija, nego će i oni daleko od eksplozije poginuti od gelera.

U normalnim okolnostima imunolo┼íki sustav mozga, poput imunolo┼íkog sustava tijela, aktivira se brzo, a zatim se odmah isklju─Źuje kako bi kolateralne ┼żrtve bile svedene na minimum. Cijepljenje ne dopu┼íta mikroglijama da se isklju─Źe. U mozgu koji se razvija to mo┼że dovesti do problema s govorom, bihevioralne disfunkcije, pa ─Źak i do demencije.

ÔÇŽ odrasle osobe koje se svake godine cijepe protiv gripe pet godina za redom imaju 10 puta ve─çi rizik za Alzheimerovu bolest.

bolesti cjepljenje djecaKod odraslih mo┼że izazvati sindrom Zaljevskog rata ili neke od ─Źe┼í─çih neurodegenerativnih bolesti, kao ┼íto su Parkinsonova bolest, Alzheimerova demencija ili bolest Loua Gehriga (ALS).

Jedna nedavna studija svjetski poznatog imunologa dr. H. Hugha Fudenberga utvrdila je da odrasle osobe koje se svake godine cijepe protiv gripe pet godina za redom imaju 10 puta ve─çi rizik za Alzheimerovu bolest. On to pripisuje ┼żivi i aluminiju iz cjepiva. Zanimljivo, za oba ta metala dokazano je da aktiviraju mikroglije i pove─çavaju ekscitotoksi─Źnost u mozgu.

IZRAVAN U─îINAK CITOKINA

Razni citokini koristili su se za lije─Źenje pacijenata oboljelih od raka i drugih ─Źestih bolesti. Studije o u─Źincima tih citokina na funkciju mozga otkrivaju neke vrlo bliske paralele s bolestima o kojima ovdje govorimo. Za detaljnije informacije o tim u─Źincima predla┼żem da pro─Źitate moj ─Źlanak objavljen u ─Źasopisu Journal of the American Nutriceutical Association (sv. 6 [jesen], broj 4, 2003., str 21-35) i u Journal of the American Association of Physicians and Surgeons iz ljeta 2004.


Mogu se opaziti:

Konfuzija
Problemi s govorom
Dezorijentiranost
Epilepti─Źki napadaji
Problemi s pam─çenjem
Sanjivost
Blago povišena temperatura
Razdra┼żljivost
Promjene raspolo┼żenja
Ratobornost
Problemi s koncentracijom
Brojni drugi problemi s ponašanjem

Dokazano je da je kod djeteta pretjerana aktivacija imunolo┼íkog sustava mozga posebno ┼ítetna za amigdalu i druge limbi─Źke strukture mozga. To mo┼że dovesti do neobi─Źnih sindroma poput gubitka ÔÇťteorije o umuÔÇŁ i ÔÇťsindroma Alise u Zemlji ─ŹudesaÔÇŁ. Tako─Ĺer je dokazano da o┼íte─çuje izvr┼íne funkcije frontalnih re┼żnjeva.

Drugim rije─Źima, gubi se upravo ono ┼íto nas ─Źini dru┼ítvenim ljudskim bi─çima, sposobnima da funkcioniramo u slo┼żenom svijetu ideja i interakcija.stanica virus cjepljenje djeca

Nekoliko studija zaista je pokazalo povi┼íene razine citokina kod autisti─Źne djece. Tako─Ĺer je zanimljivo primijetiti da ti citokini, posebno interleukin-1├č i faktor nekroze tumora alfa (TNF-a) dramati─Źno pove─çavaju ┼ítetu koju izazivaju ekscitotoksini. Na taj se na─Źin pokrene za─Źarani krug imunolo┼íke aktivacije, ekscitotoksina i lu─Źenja citokina te stvaranja slobodnih radikala. Potonje iznova pokre─çe ciklus.

ULOGA AUTOIMUNOSTI I ZADR┼ŻAVANJA VIRUSA

Studije na autisti─Źnoj djeci pokazale su da postoji stanje imunolo┼íkog napada na mozak. Sli─Źna otkri─ça mo┼żemo vidjeti kod neurodegenerativnih bolesti i sindroma Zaljevskog rata. Treba razumjeti da je ta autoimunost bila potaknuta cjepivima i organizmima kojima su cjepiva zaga─Ĺena. Jednom kad zapo─Źne imunolo┼íka reakcija ne mo┼że se zaustaviti, i tako pokre─çe sve destruktivne reakcije o kojima je ovdje bilo rije─Źi.

Dr. Garth Nicolson pokazao je izravnu vezu izme─Ĺu zaga─Ĺenosti cjepiva mikoplazmama i pove─çanja u─Źestalosti ALS-a od 200 posto me─Ĺu veteranima Zaljevskog rata. Taj poreme─çaj posljedica je istog, gore opisanog mehanizma.

Vrste_imuniteta cjepljenje djecaNedavna obdukcijska studija provedena na starijim osobama utvrdila je da je 20% mozgova sadr┼żavalo ┼żive viruse ospica te 45% drugih organa tako─Ĺer je sadr┼żavalo ┼żive viruse ospica. Sli─Źna otkri─ça opisana su kod autisti─Źne djece, a virus ospica genetski je identi─Źan onome koji se koristi u cjepivu.

Drugi i jo┼í ─Źe┼í─çi problem upotreba je ┼żivih virusa u cjepivima. ┼Żivi se virusi mogu koristiti zahvaljuju─çi tome ┼íto su bili oslabljeni propu┼ítanjem kroz niz kultura stanica, u procesu koji se zove atenuacija. Ti atenuirani virusi, koji ne izazivaju bolest, zatim se ubrizgavaju u nadi da ─çe stimulirati tijelo da pokrene imunolo┼íki napad.

Kod ovog pristupa javljaju se dva problema.

Prvo, danas nam je poznato da u daleko prevelikom broju slu─Źajeva ti virusi pobjegnu imunolo┼íkom sustavu i nastane se u tijelu za cijeli ┼żivot. Nedavna obdukcijska studija provedena na starijim osobama utvrdila je da je 20% mozgova sadr┼żavalo ┼żive viruse ospica te 45% drugih organa tako─Ĺer je sadr┼żavalo ┼żive viruse ospica. Sli─Źna otkri─ça opisana su kod autisti─Źne djece, a virus ospica genetski je identi─Źan onome koji se koristi u cjepivu.

Drugi je problem ┼íto je za ve─çinu tih virusa utvr─Ĺeno da su u velikoj mjeri mutirali. ┼átovi┼íe, razli─Źite mutacije prona─Ĺene su me─Ĺu virusima u razli─Źitim organima iste osobe.

To je tajna koja se ─Źuva od javnosti.

Ti atenuirani virusi prolaze kroz mutacije izazvane prisutno┼í─çu slobodnih radikala u tkivima i organima te mogu mutirati u virulentne organizme sposobne izazvati bolest. Nedavne studije potvrdile su to zastra┼íuju─çe otkri─çe. U stvari, velik postotak pacijenata s Alzheimerovom bolesti, u usporedbi sa zdravim osobama, u svom mozgu ima ┼żive viruse.

imunitet stres cjepljenje cjepivoJednom kad se ti ┼żivi virusi ubrizgaju nije ih vi┼íe mogu─çe ukloniti. Budu─çi da virusi ostaju u tijelu bit ─çe trajno izlo┼żeni slobodnim radikalima, ┼íto se mo┼że pove─çati u vrijeme stresa, bolesti, vje┼żbanja i sa starenjem. Slobodni radikali su ono ┼íto uzrokuje mutiranje virusa.

Dakle, virusi mogu postojati u mozgu, ili bilo kojem organu, bilo tiho i polako izazivaju─çi razaranje mozga i le─Ĺne mo┼żdine, ili tako da izazivaju iznenadnu bolest kada virus mutira u vrlo smrtonosan oblik.

ZAKLJU─îCI

Vidimo da je politika davanja brojnih cjepiva osobama, posebno dojen─Źadi i maloj djeci, ─Źisti idiotizam.

Zna─Źajan broj studija nedvojbeno je utvrdio da takva praksa mo┼że dovesti do ozbiljnog o┼íte─çivanja mozga putem brojnih mehanizama. Budu─çi da dje─Źji mozak prolazi kroz razdoblje brzog rasta od tre─çeg tromjese─Źja trudno─çe do dobi od 2 godine, njihov je mozak ozbiljno ugro┼żen tom suludom politikom.

Zaklju─Źili smo i da cjepiva sa ┼żivim virusima i zaga─Ĺena cjepiva nose poseban rizik utoliko ┼íto se virusi ─Źesto zadr┼żavaju u velikom broju osoba, a slobodni radikali mogu potaknuti preobrazbu latentnih virusa genetskom mutacijom u organizme uzro─Źnike bolesti kasnije u ┼żivotu.

cjepivo laboratorij virusOd vitalne je va┼żnosti da svatko tko se planira cijepiti slijedi raspored koji dopu┼íta najvi┼íe jedno cijepljenje svakih ┼íest mjeseci, kako bi se imunolo┼íki sustav imao vremena oporaviti.

Cjepiva sa ┼żivim virusima treba izbjegavati.

To je nedavno ilustrirao prijelaz sa ┼żivih polio cjepiva na ubijeni virus. Svi slu─Źajevi dje─Źje paralize nakon uvo─Ĺenja cjepiva u razvijenom svijetu potjecali su od samog cjepiva. ┼áto je bilo poznato od po─Źetka.

I kona─Źno, od vitalne je va┼żnosti da svatko tko prima cjepiva zapo─Źne s dopunjavanjem prehrane hranjivim tvarima i pridr┼żava se zdrave prehrane prije samog cijepljenja. Komplikacije povezane s cijepljenjem daleko su rje─Ĺe kod osoba koje se kvalitetno hrane.

INFORMIRAJTE SE DOK NIJE PREKASNO!

Na┼żalost, svi mi smo bili svjedoci nevjerovatnih pri─Źa o posljedicama cijepljenja koji su bili objavljivani u medijima ÔÇô poput djece oboljele od ADD-a i zau┼ínjaka pa sve do autizma i na kraju fatalnog SIDS-a (upravo smo jutros pro─Źitali jedan napis o SIDS-u u Bjelovaru u Jutarnjem listu). Lije─Źnici se, naravno, ogra─Ĺuju od odgovornosti kako bi to mogla biti nuspojava cjepivaÔÇŽ cijepljenje djeca cjepivo bolest

Nitko od lije─Źnika, koji se tako uporno zaklinju u va┼żnost ─Źak 45 dje─Źjih cijepljenja, vam ne─çe potpisati da ─çe biti i odgovoran u slu─Źaju vrlo ─Źestih nuspojavaÔÇŽ Dokazati sve je vrlo te┼íko, nikad dovoljno istra┼żena cjepiva, ─Źesto uz neposredan, imaju i ┬áprolongirani u─ŹinakÔÇŽ Razlozi svih tih oboljenja, ina─Źe do tada naj─Źe┼í─çe zdrave djece, su za njih ka┼żu- nepoznatiÔÇŽ Slaba utjeha o─Źajnim roditeljima!

┼Żalosno je da se jedna trudnica mora boriti i natezati u rodili┼ítu kako bi ostvarila svoje osnovno pravo na prirodan porod bez npr. rutinskog dripa, rezanja me─Ĺice i prerano presje─Źene pup─Źane vrpce, a to je sve tek uvod u agoniju s dje─Źjim cjepivima gdje ─çe roditelji koji odbiju cijepiti dijete, za razliku od onih u zemljama zapadne Europe gdje cijepljenje nije obavezno, ┬ábiti zastra┼íivani i vrije─Ĺani kao lo┼íi i neodgovorni roditelj, nesolidarni s vojskom cijepljenih (koji su ionako tim cijepljenjem za┼íti─çeni, zar ne?!), neobrazovani fanatici i alternativci pa ─Źak to ide i do prijavljivanja sanitarnoj i pla─çanja nov─Źane kazne. Kasnije idu problemi s upisom u vrti─ç i ┼íkolu i kad sve to zbroje, zastra┼íeni roditelji se predaju apati─Źnoj masi i nadaju se da ne─çe ba┼í njihovo dijete biti to koje ─çe stradati. Kako se to ono zove ÔÇô ruski rulet?!

No, na svu sre─çu postoje i moralno osvije┼íteni ljudi od struke koji su odlu─Źili progovoriti i dati drugu stranu pri─Źe usprkos (naj─Źe┼í─çe ostvarenim) prijetnjama otkazom i diskreditiranjem od strane oko┼ítalog i samodopadnog medicinskog establi┼ímenta koji ┼żivi u savr┼íenoj simbiozi sa farmaceutskom industrijom. U Hrvatskoj su to svijetli primjeri poput dr Sladoljeva i dr Gajski,┬áa pozdravljamo i osnivanje udruge┬áCijepljenje ili ┼żivot┬ákoja je kao prva hrvatska udruga u ovoj domeni preuzela na sebe odgovornost informiranja javnosti o ┼ítetnosti cjepiva, odnosno cijepljenja a tu svoju misiju pro┼íiruje zalaganjem za promjenu zakonske regulative koja uvjetuje obavezno cijepljenje u Hrvatskoj (┼íto nije slu─Źaj u mnogim zemljama razvijene Europe, no eto netko izgleda mora potro┼íiti stare zalihe cjepiva koje ostali ne ┼żele!).
lidija-gajski-vs-farmaceutika

Ovi lije─Źnici i sama udruga, kao ni mi na ovom portalu ne zagovaramo tezu da su sva cjepiva lo┼ía i nekorisna ve─ç ┼żelimo da se njihov stvarni efekt i nuspojave bolje, dugoro─Źnije i nepristrasnije istra┼że (zna─Źi ne-financirano od strane farmaceutske industrije koja cjepivo ┼żeli prodati) te da se stvori jedan objektivni koncenzus treba li, koliko, kako i koga cjepiti i postoje li bolji na─Źini razvijanja imuniteta na doti─Źne bolesti. Druga stvar koju svi ┼żelimo je dati ljudima pravo na izbor kojeg imaju u mnogim zemaljama Europe, pravo da bez stigmatiziranja odlu─Źimo cijepiti ili neÔÇŽ

Stvar koja zabrinjava je da se ┼żeli uvesti jo┼í vi┼íe cjepiva u ionako pretrpani obavezni kalendar cijepljenja koji broji ve─ç oko 45 susreta s misterioznom ┼ípricom, a sve to se lomi upravo na najvunerabilnijoj skupini od svih ÔÇô na na┼íoj djeciÔÇŽ
 
 
(atma.hr, cijepljenje-ili-┼żivot.hr/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10565"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,