Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI Hrvatska » ZEMLJA U BANKROTU: Hrvatska spada među najzaduženije zemlje u tranziciji !

ZEMLJA U BANKROTU: Hrvatska spada među najzaduženije zemlje u tranziciji !

bankrot hrvatska kunaNekoliko ekonomskih stručnjaka je u zadnje vrijeme šokiralo javnost svojim izjavama kako bi Hrvatska trebala prestati plaćati svoj inozemni dug jer je on lihvarski i nelegitiman.

Na globalnom dužničkom satu, Hrvatska spada među najprezaduženije zemlje u tranziciji.
Uvodom u činjenice došao sam do spoznaje da taj dug ne možemo plaćati, tim više što mi nemamo suficita tekuće platne bilance.

Proizvodnja pada, izvoza nemamo, a to je najlegitimniji izvor plaćanja inozemnog duga, da smo taj kapital uložili u produktivne stvari, ali mi smo ga zapravo potrošili, uložili smo u nešto što NE DAJE NIŠTA !

Druga mogućnost da plaćamo inozemni dug je da rasprodamo imovinu koja se zatekla, na što je Zapad računao i znao je da mi nemamo tog suficita i da mi nećemo moći plaćati kredite iz onog što imamo, a to je imovina. S obzirom da smo najveći dio imovine prodali tj. ono najvrijednije nisam siguran da će od ovoga što je ostalo, da ćemo moći od toga nastaviti plaćati kredite.

Postoji solucija plaćanja dugova preko reprogramiranja, što politička vlast radi, ali to Vlada radi nelegitimno jer je reprogramiranje najteži oblik povrede subjekta kulture i civilizacije naroda, jer se to radi bez znanja naroda i Hrvatskog Sabora. Hrvatski dugovi su NELEGITIMNI !

Još jedna mogućnost plaćanja inozemnog duga je proglašenje moratorija, ili pak štampanjem novca i inflacijom. Već ove 2012. godine, Hrvatska je platila 15,7 milijardi eura anuitet. Hrvatska to ne može. Onog časa kad se sazna da se to ne može i kad to dođe u javnost, onda svijetu trebamo dati do znanja da je Hrvatskoj potreban čin moratorija, predah, makar na 5 godina, dok se društvo ne konstituira i pripremi za takvo što.

stopa nezaposlenostiZnači, plaćali bi kamate, a glavnica bi ostala. To je jedina mogućnost trenutno jer mi trenutno nemamo monetarnog sustava, monetarne vlasti i monetarne politike nemamo koja bi zajedno sa vlasti išla u plan moratorija. Takve radnje su nužne za Hrvatsku jer 2015, 2016 godine će doći do obezvrijeđenja cijene rada i obezvrijeđenja svega što imamo. Te godine, će za Hrvatsku biti prizemljenje …DO KRAJA !

Hrvatska je u bankrotu !

Pad isplata mirovina, plaća i zdravstva će možda biti čak i ove godine, jer mi prihoda nemamo, s naslova stvaranja dodatnih vrijednosti. Potrošnja će pasti. Nama inozemno zaduženje brže raste od BDP-a, u tome je problem.

O ovakvim temama se ne govori u javnosti jer postoji medijska blokada.
 

 
 
(izvor:youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10549"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI Hrvatska · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,