Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AFGANISTANAC ‘KOJI JE IZBO DVA AMERIČKA TURISTA’ NA STANICI U AMSTERDAMU KAŽE DA JE DOPUTOVAO U NIZOZEMSKU ‘KAKO BI ZAŠTITIO PROROKA MOHAMEDA’ I ‘UBIO NEPRAVEDNE I OKRUTNE LJUDE’

AFGANISTANAC ‘KOJI JE IZBO DVA AMERIČKA TURISTA’ NA STANICI U AMSTERDAMU KAŽE DA JE DOPUTOVAO U NIZOZEMSKU ‘KAKO BI ZAŠTITIO PROROKA MOHAMEDA’ I ‘UBIO NEPRAVEDNE I OKRUTNE LJUDE’

amsterdam-muslimanDva američka turista ozlijeđena su u napadu unutar prometne željezničke stanice nizozemske prijestolnice

Afganistanski muškarac osumnjičen da je prošle godine izbio američka turista na središnjoj željezničkoj stanici u Amsterdamu, rekao je sucima da je otputovao u Nizozemsku “kako bi zaštitio proroka Mohameda”.

Jawed Santani (20) pojavio se na dvodnevnom saslušanju u teško čuvanoj sudnici u Amsterdamu, gdje se suočio s dvije optužbe za pokušaj ubojstva s ciljem počinjenja terorističkog čina, piše DailyMail.

“Došao sam u Nizozemsku da zaštitim svog proroka”, rekao je on sucima govoreći o incidentu 31. kolovoza prošle godine kada je posijao paniku i ostavio dvije teško ozlijeđene žrtve.

“Planirao sam ubiti nepravedne i okrutne ljude koji omogućuju vrijeđanje proroka Mohameda”, citirala ga je nacionalna novinska agencija ANP.

Santani je ranije spomenuo antiislamskog političara Geerta Wildersa, a napad nožem se dogodio dan nakon što je krajnje desna zastupnica najavila da otkazuje organiziranje natjecanja crtanog filma o proroku Mohamedu.

Wilders je svojedobno povukao sudjelovanje u organiziranju tog natjecanja rekavši da želi ‘izbjeći rizik da ljudi budu žrtve islamističkog nasilja’.

Upitan što je Santani planirao postići svojim djelovanjem, rekao je sucima “Želim obraniti svoju religiju” i pojasnio je da njegovu religiju treba ostaviti na miru.

“Ako to ne učinite, trebali biste biti spremni na takve akcije”, rekao je.

Dvojica američkih turista teško su ozlijeđena u napadu za vrijeme ručka unutar prometne stanice nizozemske prijestolnice pokraj povijesne gradske jezgre.

Policija je brzo reagirala, pucajući Santaniju u donji dio tijela prije nego što ga je uhitila.

Jedna žrtva će ostati u invalidskim kolicima s teškom ozljedom leđne moždine, dok je drugi muškarac uboden u desni dio prsa i ruku, pokazuju izvještaji.

Ročište se nastavlja u utorak.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,