Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PANIKA POLAKO STIŽE: Slovenija gradi graničnu ogradu dok se ilegalna migracija ‘širi poput virusa’!

PANIKA POLAKO STIŽE: Slovenija gradi graničnu ogradu dok se ilegalna migracija ‘širi poput virusa’!

slovenija-ogradaSlovenija postavlja nove ograde na granici uslijed naleta ilegalne migracije koja se širi “poput virusa”, navode izvještaji

Započeli su radovi na barijeri koja se proteže uz rijeku Kolpu, koja razdvaja Sloveniju i Hrvatsku, piše IW.

“Prošli mjesec slovenska vlada je potpisala ugovor sa srpskom firmom Legi-SGS o postavljanju ograde od 40 kilometara (25 milja) na granici s Hrvatskom”, javlja Reuters.

“Nakon dovršetka tog dijela, ukupna duljina ograde bit će 219 kilometara i pokrivat će gotovo trećinu slovenske granice s Hrvatskom.”

Visoka žičana ograda od 2,5 metra (8 stopa) nadopunit će prepreke postavljene nakon “izbjegličke krize” 2015. godine.

“Ograda će se privremeno postaviti na područjima gdje je potrebno spriječiti ilegalne prelaske državne granice i osigurati sigurnost ljudi i njihove imovine” – rekla je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Irena Likar.

Slovenija je zabilježila 56-postotni porast ulazaka ilegalnih migranata od 2018. godine, a neke lokalne medijske kuće počele su dizati alarm.

“Ilegalna migracija širi se na Gorenjsku sjevernu regiju poput virusa”, objavila je u ponedjeljak Nova24 TV.

“Do sada smo bili navikli primati izvještaje o zarobljenim migrantima samo od nekih policijskih uprava, i to onih koje pokrivaju južnu granicu. Ilegalne migrante sada otkrivaju i policajci iz Gorenja.”

Slovenski pogranični agenti kažu da se susreću s migrantima koji tvrde da su iz Afganistana, Sirije, Pakistana, Turske i šire – od kojih se većina samo nada da će proći kroz Sloveniju prije nego što će se uputiti u izdašnije zemlje EU poput Njemačke ili Švedske.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,