Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Italija: Provedena istraga okrutnosti prema životinjama nakon što su muslimanski migranti zaklali ovce na parkiralištu

Italija: Provedena istraga okrutnosti prema životinjama nakon što su muslimanski migranti zaklali ovce na parkiralištu

ovce-halalPar migranata iz Tunisa je pod istragom talijanskih vlasti zbog okrutnosti prema životinjama nakon što su navodno na parkiralištu klali ovce

Migranti su zaklli dvije ovce u selu Bentivoglio u Bologni, u sklopu godišnjeg islamskog festivala žrtvovanja Eid al-Adha, ali ih je primijetio lokalni zaštitar koji je nakon incidenta pozvao policiju, javlja list Il Giornale.

Prema lokalnim medijima, dvojica muškaraca su koristila parking lokalnog poduzeća na kojem kamioni istovaraju robu koja je bila zatvorena za praznike, navodno kako ih ne bi otkrili.

Ubrzo nakon izvještaja zaštitara, stigli su karabinjeri i obavijestili migrante da ne smiju klati životinja, a da ih prvo ne omame, jer je u protivnom to kriminalno djelo.

U proteklih nekoliko dana policija diljem Italije otkrila je brojne slučajeve koji se odnose na klanje životinja za islamski praznik, uključujući još jedan u Bologni, gdje su uhvaćena dva Marokanca kako skrivaju par ovaca u svom vozilu.

Ni jedan od migranata nije imao dokumentaciju i oba su dobila prijavu od policije o zlostavljanju životinja.

U Firenci su karabinieri uhvatili pet osoba nakon što su optuženi da su na farmi potajno klali ovce i koze.

Policajci su također zaplijenili nekoliko koza i ovaca koje su bile prisutne, kako bi spriječili ilegalno klanje.

Populistički ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini oštro je izrazio svoje protivljenje ritualnom klanju halal, navodeći prošle godine kako je želio okončati rupe u zakonu koje su muslimanima i drugima omogućile izuzeće prilikom klanja životinja.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,