Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POKUŠAJ UBOJSTVA? Danska policija prisiljena izvući oružje na migrante koji su napali vođu nacionalističke stranke (VIDEO)

POKUŠAJ UBOJSTVA? Danska policija prisiljena izvući oružje na migrante koji su napali vođu nacionalističke stranke (VIDEO)

rasmus-danska“Ovo je prvi put u danskoj povijesti da je policija bila prisiljena povući oružje kako bi zaštitila jednog političara”

Na javnoj tribini u predgrađu Kopenhagena, danska policija je bila prisiljena izvući oružje kako bi zaštitila vođu stranke Stram Kurs (Hardline) od agresivnih mještana migrantske pozadine.

Prema Rasmusu Paludanu, čovjeku koji vodi dansku krajnje desnu stranku, ovo je prvi put u povijesti zemlje da je policija morala izvući svoje oružje kako bi zaštitila političara, prenosi Sputnik News.

Javni nastup stranke u početku je bio ometan od strane imigranata koji su došli i u autu puštali istočnjačku glazbu kako bi Paludanu otežali govor.

Nakon toga, tri maskirane osobe su pojurile prema stranačkom vođi, nakon čega je danska policija morala reagirati i izvući svoje oružje.

U videu kojeg je stranka Stram Kurs objavila na internetu, policija se može čuti kako viče: “Stani, stani, beži.”

U odvojenom isječku, Paludan objašnjava da je policija bila prisiljena da ga odmah evakuira kako bi osigurala njegovu sigurnost.

Paludan je ustvrdio: “Ovo je prvi put u danskoj povijesti da je policija bila prisiljena povući oružje kako bi zaštitila političara.”

Paludan je utemeljio stranku Stram Kurs – stranku koja se identificira kao etnonacionalistička – u 2017. godini kako bi olakšala vraćanje ‘Danske Dancima’.

Ove godine, stranka je skočila iz relativne političke pozadine u vodeću nacionalnu vodeću stranku kroz “slobodu govora” i skupova u područjima gusto naseljenim s muslimanskim migrantima.

Javne demonstracije ove stranke koje često uključuju spaljivanje Kurana izazvale su pobune unatoč tome što su obično imale veliku policijsku zaštitu.

Paludan je najviše viđen u danskom establišmentu, čak i među ostalim desničarima, kao kontroverzna figura.

On se zalaže za zabranu islama u Danskoj, ukidanje danskog državljanina za neeuropske imigrante i upozorio je da Danci postaju manjina u svojoj zemlji.

Na općim izborima u Danskoj ove godine, stranka Stram Kurs je za malo prešla parlamentarni prag od 2 posto glasova. Pogledajte video:



Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,