Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Britanske feministkinje napravile stolicu za sjedenje koja spriječava širenje nogu kod muškaraca

Britanske feministkinje napravile stolicu za sjedenje koja spriječava širenje nogu kod muškaraca

stolica-muskarciJedna Britanka je nagrađena za dizajniranje stolice koja sprječava muškarce da “šire noge”, prisiljavajući ih da sjede kao da nemaju “jaja”

“Manspreading”, izraz populariziran među feministkinja koje imaju problema s muškarcima koji imaju testise i koji izražava mjesto na kojem muškarci sjede s raširenim nogama u javnom prijevozu.

Prema dizajnerici stolice Laila Laurel, trauma doživljavanja muškaraca koji šire noge nadahnula ju je da dizajnira stolicu.

“To je došlo i iz vlastitih iskustava muškaraca koji su narušavali moj prostor u javnosti, kao i iz “Projekta svakodnevnog seksizma”, web stranice koju je osnovala Laura Bates, u kojoj žene svjedoče o seksizmu kojeg doživljavaju” – rekla je za LadBible.

“S mojom stolicom namjeravala sam osvijestiti ljude o činu sjedenja muškaraca i žena i potaknuti raspravu oko toga”, dodala je Laurel, kojoj je dodijeljena nagrada Belmond za nadarene talente.

Ali postoji i kvaka u svemu tome. Laurel je također osmislila stolicu koja potiče žene da sjede isto kao i muškarci na javnim mjestima, sa raširenim nogama.

Ako se pitate ima li to ikakvog smisla, zaustavite se i razmislite, jer nema zapravo nikakvog smisla.

Također, s estetskog stajališta, dizajn stolica je apsolutno odvratan.

Nažalost, nijedna stolica nije dizajnirana da spriječi žensko širenje vreća u javnom prijevozu.

Odgovor na dizajn stolica nije bio vrlo suosjećajan.

“Ovo je jedna od najsmješnijih stvari koju sam pročitao ove godine. Napravila je stolicu kako bi spriječila muškarce da “šire” i zatim je napravila stolicu za žene koja to isto potiče?” – komentirao je jedan korisnik Twittera.

“Zamislite da je čovjek osmislio nešto što bi spriječilo ženu da radi bilo što… feministička i seksistička reakcija bila bi nezamisliva“ – dodao je drugi korisnik.

Sada smo stigli do faze u kojoj se politika identiteta mora ubrizgati u stolice.

Gdje će se završiti ovo ludilo?


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,