Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Pustite Assangea na slobodu’: Irski zastupnici prvog dana u Europskom parlamentu nosili majice koje podupiru oslobađanje osnivača WikiLeaksa

‘Pustite Assangea na slobodu’: Irski zastupnici prvog dana u Europskom parlamentu nosili majice koje podupiru oslobađanje osnivača WikiLeaksa

ree-assangeKada je Europski parlament ponovno otvorio u Strasbourgu u utorak, dva nedavno izabrana irska zastupnika u Europskom parlamentu obilježila su tu prigodu tako što su u parlamentarnoj dvorani nosili majice koje su podržavale osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea

Nezavisni irski političari Mick Wallace i Clare Daly upozorili su sve svoje nove kolege sa majicama koje su privlačile poglede, a na njima je bila upečatljiva slika Juliana Assangea, kojem je američka zastava začepila usta.

Assange je u zatvoru jer je otkrio ružnoću vanjske politike SAD-a.

“Svatko tko se brine o slobodnim nezavisnim medijima trebao bi izazvati odnos sa kojim se vlada odnosi prema Julian Assangeu” – napisao je Wallace na Twitteru.

Političari su također nosili majice s natpisom “End fortress Europe” i “Since 2015 over 10,000 migrants have died in the Mediterranean.”

Daly je dodala da su se njih dvoje zaposlili u Strasbourgu kako bi “razotkrili europsku “demokraciju.”

I Wallace i Daly bili su članovi irskog parlamenta Dail Eireann, prije nego što su izabrani kao članovi parlamenta EU. Obje su zagovarali oslobađanje Assangea i rad WikiLeaksa, te su se susreli s zviždačem 2013. godine dok je bio u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

To je bilo daleko od jedinog političkog prkosa tog prvog burnog dana otvaranja Europskog parlamenta.

Tisuće katalonskih separatista demonstriralo je ispred zgrade parlamenta u znak podrške trojici njihovih zastupnika u Europskom parlamentu, koje Madrid blokira od preuzimanja dužnosti.

U trećem slučaju, članovi stranke Brexit su okrenuli leđa himni EU tijekom ceremonije otvaranja. Sve u svemu jedna prava “Životinjska farma.”
 


 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,