Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HVALA TI ANGELA! Njemački javni bazen zatvoren nakon što je stotina ‘Sjevernoafričkih’ migranata napravila neviđeni KAOS i maltretirala obitelji

HVALA TI ANGELA! Njemački javni bazen zatvoren nakon što je stotina ‘Sjevernoafričkih’ migranata napravila neviđeni KAOS i maltretirala obitelji

bazen-migrantiJavni bazen je zasigurno lijep način da se osvježite, ali bazen u Dusseldorfu u Njemačkoj nije bio dovoljan da ohladi nekoliko stotina vrućih glava da rade novolje

Tijekom vikenda bazen je bio zatvoren dva puta zahvaljujući nasilnim posjetiteljima.

Javni bazen Rheinbada bio je opterećen ružnim incidentima ovog vikenda, usred rekordnih vrućina u Europi.

U subotu je čak i policijska operacija velikih razmjera smirivala nasilne migrante na bazenu. U eksplozivnoj situaciji je bilo uključeno „nekoliko stotina” ljudi, prvenstveno mladih ljudi, rekla je policija.

Lokalni mediji su naveli kaos kojeg je napravilo 400 ljudi, navodeći da se gomila uglavnom sastojala od ljudi sjevernoafričkog podrijetla.

Mladići su uznemiravali posjetitelje, vikali i prskali u bazenu. Dvojica od njih na kraju su se međusobno svađala, trčeći preko ručnika drugih posjetitelja bazena.

Njih dvoje su se suočili sa muškarcem koji je zajedno s ženom i djecom posjetio bazen. Otac – navodno turskog podrijetla – prekorio je nasilne kupače, nazivajući ih “Nafrisima”.

Kontroverzni pojam je policijska skraćenica, što znači “Sjevernoafrički intenzivni prijestupnici”, i postala je javno poznata nakon masovnih seksualnih napada za Novu Godinu u gradu Kelnu. Kritičari su osudili taj izraz kao rasizam.

Migranti su bili među onima koji su se uvrijedili, te su se u velikom broju suočili s obitelji, što je dovelo do dolaska policije. Nekoliko policajaca je bilo raspoređeno na mjesto događaja, ali nisu uspjeli smiriti situaciju.

Policija je naišla na gnjevne primjedbe iz gomile, gađana je praznim bocama i drugim predmetima. Na mjesto događaja poslano je i pojačanje, a policija je naposljetku uspjela staviti situaciju pod kontrolu, te je izvela tu obitelj sa bazena.

Nakon incidenta, uprava bazena odlučila je prijevremeno zatvoriti ustanovu. Većina posjetitelja bazena mirno je napustila objekt, ali ih je nekoliko bilo “uvjereno” od policije da odu, a jedan “plivač”, tj. nasilni migrant, nakratko je zadržan u policiji.

Dok je bazen ponovno otvoren u nedjelju, još je jednom bio zatvoren zbog ponovnih nasilnih izgreda među posjetiteljima bazena.

Pojavilo se nekoliko detalja o drugom incidentu, osim lokalnih medija koji su izvjestili da je bio “sličan” po prirodi onom u subotu i da je uključivao istu grupu nasilnika iz Sjeverna Afrike. (RT)

 

 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,