Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Ruski ratni brodovi uplovili u Havanu, američki razarači naoružani do zuba – ostali šokirani (VIDEO)

Ruski ratni brodovi uplovili u Havanu, američki razarači naoružani do zuba – ostali šokirani (VIDEO)

havana-rudiBrod Sjeverne flote na čelu sa fregatom „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havana, izjavio je glasnogovornik Sjeverne flote Vadim Serga

Kako se navodi u priopćenju, planiran je dolazak opunomoćenog ambasadora Rusije na Kubi Andreja Guskova na fregatu „Admiral Gorškov“, kao i posjeta predstavnika komande Oružanih snaga Kube.

Ističe se da je odred brodova krenuo na dugu plovidbu 26. veljače iz Sjeveromorska. Od početka putovanja, brodovi su prešli oko 28 tisuća nautičkih milja.

Dok su Rusi uplovljavali u luku, američki ratni brodovi su krstarili kubanskom obalom. Na samo nekoliko kilometara od ruskih brodova našao se i razarač naoružan krstarećim raketama USS „Jason Dunam“.

Saopćeno je da su ruski moreplovci tijekom plovidbe posjetili luke u Republici Džibuti i Kolombu, kao i kinesku luku Chingdao zbog sudjelovanja u proslavama povodom 70. godišnjice pomorskih snaga Narodne oslobodilačke vojske Kine.

Ovaj mornarički odred je svibanjske praznike proveo u Vladivostoku, zatim su prešli Pacifički ocean, presjekli ekvator i uplovili u luku Puerto Bolivar u Ekvadoru. Prošlog tjedna ruska mornarica je prošla kroz Panamski kanal i uplovila u Karipsko more.



(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,