Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, UPOZORENJE HRANA ! » GMO nas ubija: Važne činjenice koje vjerojatno ne znate

GMO nas ubija: Važne činjenice koje vjerojatno ne znate

gmo-hranaVjerojatno ste čuli da je GMO hrana loša za čovjeka, i to je apsolutno točno – ali to je ujedno i previše pojednostavljena izjava

GMO nije poput visokog fruktoznog kukuruznog sirupa, toksičnog sastojka koji lako možete izbjeći tako što ne kupujete hranu koja se proizvodi sa tim sirupom. Problem je mnogo složeniji i podmukliji, i svakodnevno ubija ljude i životinje.

Kada govorimo o GMO-ima, mislimo na genetski modificirane organizme. To može biti biljka, mikroorganizam ili čak životinja – to je sve ono što ima DNA koji je modificiran genetskim inženjeringom ili transgenskom tehnologijom kako bi stvorila nešto novo što se ne događa u prirodi.

Vrlo je vjerojatno da ćete se susresti s GMO u kukuruzu i soji u SAD-u, pa čak i ako ne jedete te namirnice u njihovom izvornom obliku, njihovi nusprodukti mogu se naći u gotovo svakoj procesiranoj hrani.

Ove biljke su stvorene kako bi tolerirale izravno prskanje herbicidima i odupiru se određenim insektima. To znači da ih poljoprivrednici mogu – i to čine – prskati ovim opasnim kemikalijama.

Zapravo, to je dio dogovora. Mnogi ljudi nisu svjesni činjenice da poljoprivrednici koji koriste GMO sjeme potpisuju pravni ugovor s Monsantom da bi koristili samo njihov otrovni herbicid Roundup.

Prisiljeni su svake godine kupovati novo sjeme od Monsanta – nešto što je bankrotiralo mnoge poljoprivrednike i dovelo do masovnih samoubojstava u Indiji.

To nas dovodi do sljedeće uznemirujuće činjenice o GMO-ima koja već neko vrijeme prolazi ispod radara. Roundup nije samo loš jer sadrži glifosat, on sadrži druge sastojke koji ga čine još toksičnijim.

Glifosat je sam po sebi neupitno opasan, ali dodatni sastojak koji se nalazi u Roundup-u, polietoksilirani loj amina, čini ga još smrtonosnijim.

To je sastojak koji povećava aktivnost glifosata, ali također djeluje tako da omogućuje da glifosat prodire dublje u ljudsku kožu i pohranjuje se unutar koštane srži, gdje može nastati limfom.

Prošle godine, Monsantu je naređeno da školskom domaru sa terminalnim rakom plati 289 milijuna dolara nakon što je Roundup identificiran kao sastaojak koji igra veliku ulogu u ovoj bolesti. Monsanto se sada suočava se sa stotinama sličnih tužbi povezanih s rakom.

Jedna studija je pokazala da ti “inertni” sastojci u Roundupu mogu biti nevjerojatno toksični za ljude u koncentracijama koje su čak 100.000 puta veće nego kod proizvoda koji se prodaju na policama trgovina. Sa svoje strane, Monsanto odbija objaviti specifični sastav Roundupa na temelju autorskih prava.

Još jedna velika nepoznanica je dugoročna sigurnost GMO-a. Mnogi vjeruju da se sve što se prodaje javnosti se mora smatrati sigurnim prije odlaska na tržište, ali to nije slučaj sa GMO hranom.

#Do danas nije provedena dugoročna epidemiološka studija koja bi istraživala dugoročne učinke GMO-a na ljudsko zdravlje, dok same biotehnološke tvrtke stoje iza većine istraživanja koja tvrde da je GMO siguran na zdravlje.

GMO nas ubija, puneći našu opskrbu hranom neprirodnom hranom i potiče da se toksični glifosat prska na našu hranu i nakon čega ga upija tlo, zrak i voda.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,