Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Salvini posjetio mađarskog kolegu Orbana: ‘Došao sam vidjeti kako se brane europske granice’

Salvini posjetio mađarskog kolegu Orbana: ‘Došao sam vidjeti kako se brane europske granice’

orban-salvaKako god pišu i govore mainstream mediji u vlasništvu globalista, ova dva čovjeka i njihove stranke svakim danom dobivaju sve veću potporu među građanima

Najprije je otišao vidjeti “kako se brane granice”, kako je jučer objasnio čelnik Lige i potpredsjednik talijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, u posjetu Mađarskoj.

Helikopterom je otišao na mađarsko-srbijansku granicu u Roeszke i pozdravio mađarske graničare.

Njegov prijatelj, kako ga naziva, mađarski predsjednik Viktor Orban dao je izgraditi barijeru na granici sa Srbijom kako bi zaustavio migrantsku balkansku rutu 2016., a Salvini ju je, čini se, vidio iz helikoptera mađarske vojske.

“Želimo različitu Europu koja bi štitila sigurnost, potakla zapošljavanje, obitelj i kršćanski identitet našeg kontinenta”, izjavio je Salvini u helikopteru i naglasio kako se i “u Italiju ulazi samo s dozvolom”.

S Orbanom koji reklamira “neliberalnu demokraciju” Salvini želi sklopiti suverenistički sporazum.

I Salvini sa svojom Ligom i Orban sa svojim Fideszom dvije su suverenističke snage na vlasti. Namjeravaju u novom Europskom parlamentu poslije izbora 26. svibnja biti najjačom snagom i prema tome izabrati i svog kandidata za predsjednika Europske komisije.

Orbanova stranka nalazi se na desnom krilu Europske pučke stranke i, dok je u toj parlamentarnoj skupini, ne bi smjela sklapati sporazume sa suverenistima kakva je Liga.

Bez obzira na to što je predsjednik europskih pučana Joseph Daul za Le Monde kazao kako se ne smije sklapati sporazum s populistima, ipak Viktor Orban i Matteo Salvini sada u Budimpešti (vidjeli su se i lani u Milanu) stvaraju takav savez.

Orban nije samo dao podignuti barijeru na granici sa Srbijom već je uveo i druge mjere kako ilegalni imigranti ne bi mogli preko Mađarske dolaziti u Europu.

Jedna od tih je, primjerice, da tražitelji azila mogu biti izbačeni iz Mađarske čim im se zahtjev odbije, dakle i za vrijeme žalbe na prvostupanjsku odluku.

Zatim postoji mjera kojom je nezakonski pomagati imigrantima bez dozvole itd.

Kako god pišu i govore mainstream mediji, ova dva čovjeka i njihove stranke svakim danom dobivaju sve veću potporu među građanima.

Viktor Orban je kao čast ocijenio posjet Mattea Salvinija Budimpešti, dodajući kako je suradnja između vlada dviju zemalja dosegla najvišu točku do sada.

Rekao je da će “građani Europe imati koristi od slušanja Italije i Mađarske, a ne predsjednika Macrona.”

Viktor Orban je također izložio mađarski prijedlog za uspostavu novog tijela koje bi činili ministri unutarnjih poslova zemalja Schengenskog područja.

Izjavio je da bi Europska komisija trebala oduzeti ovlasti vezane za migraciju i delegirati ih takvom tijelu.


(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,