Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TALIJANSKI LIDER: ‘Vrijeme je da spasimo Europu od globalizma’

TALIJANSKI LIDER: ‘Vrijeme je da spasimo Europu od globalizma’

salvini-globalizamTalijanski populistički vođa obećao je boriti se protiv Europske unije i spasiti Europu od zla globalizma

Govoreći na tiskovnoj konferenciji ovog tjedna, zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini izjavio je kako EU mora brzo promijeniti svoje zakone i propise kako bi se “osjećaj samopoštovanja” i suverenitet vratio pojedinim zemljama Europske unije.

“Ni ja, niti naša vlada nema planova da napuste Europsku uniju, ali postoji uvjerenje da je potrebno promijeniti svoje zakone i propise kako bi ostali članom Europske zajednice sa nekim smislom samopoštovanja i dostojanstva”, rekao je Salvini u odgovoru na pitanje novinske agencije Sputnik.

Ali Talijani su vrlo kritični prema EU …?

Salvini: Da, očito je da je stvarnost jača od propagande. Na balkone možete objesiti zastave EU, ali kakva je to Europa? Ona je zapravo ono što Bolkesteinskom direktivom (Direktiva o unutarnjem tržištu 2006/123 / EZ o zakonima jedinstvenog tržišta) ugrožava 300.000 radnih mjesta, i europskim standardima za poljoprivredu i ribarstvo ugrožava još – milijune radnih mjesta?

Ono što nam je nametnuo zakon Fornero (zakon “Fornero” – Zakon o mirovinama iz 2011., iznimno nepopularan u Italiji), govori nam da Italija ne može smanjiti poreze, i ti isti ljudi iz EU su oni koji nam nisu pomogli po pitanju migracija?

Sjećam se da je premijer Giuseppe Conte zatražio preispitivanje postojećih normi utvrđenih Dublinskom uredbom o raspodjeli migranata od lipnja prošle godine – i ništa…. od toga. Stoga Talijani, dok ih EU nastavlja udarati po glavi, se sami pitaju: “Zašto moramo sve to plaćati?”

Moj glavni cilj je spasiti Europu, obnovljenu Europu, a stranka Lega će to učiniti. Zovu nas euroskepticima, suverenistima, populistima, nacistima, fašistima, rasistima, ksenofobima, homofobima i tako dalje.

Ali mi ćemo ponovno izliti zdravu krv u europske arterije. Danas sam zakazao za prvi tjedan u travnja prvu javnu konferenciju na kojoj će se raspravljati o tome kakva je naša ideja o Europi u sljedećih 40 godina. O tim ćemo idejama razgovarati s onim našim saveznicima s kojima ćemo se u srpnju sastati u Parlamentu u Bruxellesu.

Kako planirate razviti odnose s velikim silama poput Kine i Rusije?

Salvini: Zajedničko razumijevanje naći ćemo sa svima: Kinom, Rusijom, SAD-om, Brazilom, Izraelom i Poljskom. Posvećeni smo ljubavi, a ne ratu …


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,