Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » LAVROV REKAO PRAVU ISTINU SVIJETU O AMERICI: Tužno je vidjeti da se američka diplomacija svela na ultimatume i sankcije

LAVROV REKAO PRAVU ISTINU SVIJETU O AMERICI: Tužno je vidjeti da se američka diplomacija svela na ultimatume i sankcije

lavrov-sadRuski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je izrazio žaljenje zbog kontradiktornog stila trenutne politike SAD-a prema Moskvi, kazavši kako Washington ne pokazuje namjeru traženja kompromisa protivno onome na čemu bi se trebala temeljiti diplomacija

“Ne vidim ništa što bi dolazilo iz američkog diplomatskog zbora osim ultimatuma i prijetnji nametanja sankcija, ako se ne ispune zahtjevi. Svi ostali alati nestali su iz arsenala američke diplomacije, i to je tužno“ – rekao je ruski ministar u intervjuu za nadolazeći dokumentarac kojeg je djelomično objavilo ministarstvo.

Takav stav je došao kao odgovor na najnovije prijetnje iz Washingtona zbog ruske politike u Ukrajini i Venezueli.

Lavrov je rekao da američki državni tajnik Mike Pompeo smanjuje tonalitet svojih prijetnji kada se obraća izravno njemu, u usporedbi kada se obraća javno prema Rusiji, ali suština ostaje ista.

“Kad razgovaramo telefonom … on govori na ispravan način. Razumljivo, ne slažemo se gotovo na svemu. A prijetnje se stalno izražavaju” – rekao je.

“Ako vodite diplomatsku agenciju, trebate tražiti diplomatska rješenja za razne probleme.”

Na pitanje o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je nedavno naredio Rusiji da izađe iz Venezuele i smatra li on da je takav jezik diplomacije prihvatljiv, Lavrov je rekao da “nije raspravljao o načinima ponašanja”.

Trumpove riječi su izrečene kao reakcija na to da je Rusija poslala neke vojne dužnosnike u južnoameričku zemlji u okviru dugogodišnjeg sporazuma o obrambenoj suradnji.

Ruski ministar je rekao da bi Amerika trebala potražiti nove pristupe u svojoj vanjskoj politici.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,