Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Novi Zeland ukida ime Isusovo u parlamentarnoj molitvi

Novi Zeland ukida ime Isusovo u parlamentarnoj molitvi

zeland-premijerkaNovi Zeland ukida spominjanje Isusa u parlamentarnoj molitvi, što je izazvalo ogorčenje među kršćanskim stanovništvom ove zemlje

Predsjednik Doma parlementa, Trevor Mallard, donio je odluku o odbacivanju imena Isusovog kako bi molitva postala “inkluzivnija” za sve parlamentarce, piše Guardian.

Referenca na “svemogućeg boga” ostaje, ali to nije specifična referenca samo na kršćanskog boga.

Građani su na ovu odluku organizirali prosvjed, a prosvjednici su željeli da se Isusovo ime vrati u državnu službu i držali su se natpise na kojima je pisalo “Nepošteni Juda Mallard”.

U utorak je oko 1.000 ljudi prosvjedovalo na stepenicama parlamentarnog doma u novozelandskom gradu Wellingtonu, tvrdeći da je Novi Zeland kršćanska nacija, a Mallard nije imao ovlasti da izbaci Isusovo ime iz molitve u Parlamentu Novog Zelanda.

“Potreban mu je dobar udarac u prepone, i on mora biti uklonjen sa te pozicije jer je ovo kršćanska nacija” – rekao je prosvjednik Rieki Teutscher za Radio NZ. “Ne dijelimo njegov ateizam.”

Još jedan prosvjednik, Carmel Morgan, rekao je da se Mallard trebao konzultirati sa novozelandcima ili objaviti referendum prije promjene molitve.

“Ovo je zemlja demokracije, ovo je zemlja slobode, znate, želimo biti prva zemlja svijeta … on nam je oduzeo taj izbor.”

Političari kao što su Jacinda Ardern i Winston Peters rekli su da bi bilo pametno da se predsjenik Doma konzultirao prije poduzimanja promjena.

“Odluka o tome što bi se trebalo promijeniti trebali bi donijeti parlamentarci, a ne predsjenik na svoju ruku – to je naše mišljenje” – izjavio je za RNZ potpredsjednik vlade Winston Peters.

“Ako namjeravate napraviti promjenu, neka parlament odluči – a ne jedna osoba.”

Mallard je rekao da se konzultirao sa parlamentarcima, a većina je navela da su za svjetovnu globalističku molitvu.

Budući da je jednoglasno izabran kao govornik, Mallard je ispunio naslove medija zbog mnoštva progresivnih izmjena u parlamentu u nastojanju da ga učini inkluzivnijim i obiteljski prihvatljivijim okruženjem, kao i da ga napravi još dobrodošlijim svakodnevnim novozelanđanima.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,