Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Granice se trebaju ‘poštivati’, kaže George W. Bush, bivši predsjednik koji je izvršio invaziju i bombardirao barem 4 nacije

Granice se trebaju ‘poštivati’, kaže George W. Bush, bivši predsjednik koji je izvršio invaziju i bombardirao barem 4 nacije

bush-bombarder‘Granice nisu zamišljene crte i moraju ih svi poštivati’, izjavio je bivši predsjednik George W. Bush, očito nesvjestan brojnih američkih bombardiranja i invazija koje su prkosile granicama tijekom njegove vladavine

No Twitter pamti!

Vjerujući u spornu raspravu o imigraciji koja je zahvatila SAD, bivši predsjednik republikanaca sugerirao je da bi Amerikanci trebali pronaći zajedničku sredinu kako bi se pokrenuo politički zastoj.

“To počinje priznavanjem jasne odgovornosti granice – i, u često kaotičnoj situaciji, spremnosti na iskazivanje očiglednog – to da granice nisu proizvoljne i treba ih poštivati ​- zajedno s dobrim muškarcima i ženama koji rade u imigracijskim službama i našim Graničnim patrolama” – rekao je Bush tijekom ceremonije naturalizacije novih građana, u predsjedničkom centru Bush u Dallasu.

Njegovi su komentari došli nakon sukoba Donald Trumpa sa Kongresom zbog proglašenja izvanrednog stanja na američko-meksičkoj granici – u krizi koja se, prema Trumpu, može ublažiti izgradnjom zida kako bi se spriječio ulazak ilegalnih imigranata.

No, je li Bush doista prava osoba za predavanje o svetosti granica? “Ne”, odgovorio je Twitter.

“Potrebno je poštivati granice? Veliki smijeh.” – napisao je jedan korisnik Twittera, koji je zatim nastavio s brojanjem ubijenih i osakaćenih civila i američkih vojnika tijekom američke invazije i okupacije Iraka.

Drugi su istaknuli da su katastrofalne politike SAD-a u Latinskoj i Južnoj Americi odigrale ključnu ulogu u destabilizaciji regije, stvarajući imigracijski „nered“, za koji je Bush rekao da ga toliko željno želi riješiti.

Doista, čini se čudnim da bivši predsjednik iznenada poštuje granice suverenih nacija na tako visokom nivou.

Bush, čija je popularnost u zadnje vrijeme porasla među liberalima, kriv je za bombardiranje i/ili napad na Afganistan, Irak, Pakistan i Somaliju. Vjeruje se da su Sjedinjene Države izvršile napade bespilotnim letjelicama na Jemen i na Filipine tijekom dva Busheva mandata.

Međutim, za razliku od drugih nezakonito prekršenih granica, Bush nikada nije bio zaključan u kavezu dok je čekao za deportaciju. Umjesto toga, on je u slobodno vrijeme počeo slikati.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,