Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Dokazano je da ova zdrava hrana bolje snižava krvni tlak nego lijekovi koji su puni nuspojava

Dokazano je da ova zdrava hrana bolje snižava krvni tlak nego lijekovi koji su puni nuspojava

cesnjak-casaHipertenzijom se može upravljati bez potrebe za skupim lijekovima koji su prepuni nuspojava

Umjesto toga, konzumirajte onoliko prirodno hranjivih namirnica u njihovom neprerađenom stanju kako bi održali krvni tlak na zdravim razinama.

Tamna čokolada sadrži flavanole koji snižavaju i sistolički i dijastolički krvni tlak kod hipertenzivnih i pred-hipertenzivnih bolesnika. Ona također sadrži procijanidine koji opuštaju krvne žile. Pobrinite se da čokolada koju jedete sadrži što je više moguće kakaa. Manje od jedne kockice dnevno pomoći će vam da ostanete što dalje od liječnika.

Ako vam je potrebno ulje za kuhanje ili začinjavanje hrane, koristite maslinovo ulje. Mnogo je zdravije od maslaca, kukuruznog ulja ili čak sojinog ulja. Ako maslinovo ulje nije po vašem ukusu, možete koristiti sezamovo ulje za kuhanje hrane i poboljšati njihov okus. Potrebno je samo 15 dana i 35 grama ulja da spustite sistolički krvni tlak. Njegov učinak na dijastolički tlak može se osjetiti samo jedan sat nakon jela.

Cikla ima puno prirodnih nitrata koji uvelike pomažu u snižavanju krvnog tlaka. Šalica soka od cikle smanjit će ukočenost stijenki arterija i poboljšati endotel koji povezuje unutarnjost krvnih žila.

Vjerojatno već jedete češnjak. Ali, možete li podnijeti da ga jedete još više. Što više je češnjaka u vašoj prehrani, to je bolji učinak na hipertenziju. Ako ne možete podnijeti njegov ukus, pokušajte sa odstojalim ekstraktom češnjaka.

Lubenica poboljšava krvni tlak na nekoliko načina. Ima aminokiselinu zvanu L-citrulin. Količina kalija u ovoj namirnici održava razinu soli pod strogom kontrolom. Također ima jako antioksidacijsko djelocanje koje donosi likopen. Jedenje šest grama dnevno je jednostavno i ukusno, te može donijeti mnoge zdravstvene prednosti.

Sok od nara ne samo da je dobar za krvni tlak kod hipertenzivnih ljudi, već i smanjuje rizik od ateroskleroze. Pijte najmanje 1 ml ovog soka svaki dan.

Još jedno voće koje ima osvježavajući i zdrav sok je aronija. Studija koju je 2015. godine provelo Sveučilište u Beogradu pokazala je da 400 mililitara soka od aronije može pozitivno utjecati na krvni tlak u samo nekoliko tjedana.

Mnogo orašasto voće pomaže u liječenju hipertenzije. Ako moraš izabrati samo jedno orašasto voće, izaberi pistacije.

Kokos čuva vodu unutar svoje ljuske. Ova tekućina nije samo osvježavajuća, već i snažno snižava sistolički krvni tlak i također poboljšava dijastolički tlak.

Lan se smatra jednom od najučinkovitijih prirodnih antihipertenziva u obliku hrane. Vlakna, lignani i omega-3 masne kiseline pohranjene unutar samo 30 grama sjemena su blagodat za ljude sa srčanim bolestima.

Prehrana s visokim količinama prirodnih vlakana pokazala se da normalizira hipertenziju.

Pijte dvije šalice čaja od hibiskusa svakog dana jer se to pokazalo da normalizira krvni tlak. Pijte ovo umjesto crnog čaja koji će vam povisiti vaš krvni tlak.

Voće i povrće mogu potaknuti zdravlje krvnih žila putem fitokemikalija i kalija. Pokušajte jesti najmanje četiri porcije svaki dan.

Određeni začini također mogu pomoći vašem kardiovaskularnom zdravlju. Dva grama cimeta ili tri grama kardamoma mogu vratiti vaš krvni tlak na noramalnu razinu.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,