Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, MEDIJI » NOVI ŠOKANTAN TREND PREUZIMA CIJELI SVIJET: ‘Parovi se moraju odreći djece radi klimatskih promjena’

NOVI ŠOKANTAN TREND PREUZIMA CIJELI SVIJET: ‘Parovi se moraju odreći djece radi klimatskih promjena’

radjanje-djeceNjemačka spisateljica poziva na odricanje od rađanja djece iz ekoloških razloga

Ona kaže da ljudi ne shvaćaju da je ova ideja moralno opravdana.

“Dijete je ponekad najgora stvar koju možete učiniti okolišu”, kaže njemačka spisateljica i učiteljica Verena Brunschweiger.

Ona je nedavno objavila knjigu “Kinderfrei statt kinderlos – Eine Manifest” koja je izazvala javnu raspravu. Kad se prije nekoliko godina udala za svog partnera, počela je odbijati rađanje djece.

Kroz opsežno istraživanje došla je do zaključka, da se posebice iz ekoloških razloga, suzdrži od djece.

“Svako dijete koje nije rođeno u svijetu može uštediti oko 58,6 tona CO2 godišnje” – kaže Brunschweiger za švicarski 20min.ch. Za usporedbu, vegetarijanci godišnje izluče do 3,8 tona CO2 manje, tvrde kanadski istraživači. Odricanje od djeteta je stoga posebno učinkovit korak u zaštiti klime, zaključuje autorica.

“Uvijek su mi govorili da ne volim djecu. Ali to je pogrešno. Ja sam uglavnom ekološki svjesna. Gotovo nikad ne vozim auto, ne letim zrakoplovom i ne jedem meso. Jednostavno se nisam mogla složiti sa rađanjem djece ako bih znala da su oni najveća prijetnja klimi i izlučivanju CO2“ – objašnjava Brunschweiger.

Prije nekog vremena, skupina stručnjaka došla je na ideju nagrađivanja žena u dobi do 50 godina koje nemaju djecu sa više od 50.000 franaka. Volim ovaj pristup. Općenito, još uvijek postoji veliki pritisak na žene kada je u pitanju rađenje djece: “Samo zato što imam maternicu i dva jajnika ne znači da ih moram koristiti.”

Ekološki svjesna žena, koja ima snažnu želju za djecom, mogla bi lako roditi samo jedno umjesto nekoliko djece. Usvajanje je također dobra opcija.

“Naš planet ne može primiti beskonačan broj ljudi. Zato pozivam na smanjenje broja stanovnika na 7 milijardi ljudi” – kaže Brunschweiger. “Samo ako nema previše ljudi, priroda i divlje životinje mogu se očuvati.”

Njemački etičar Ulrich Thielemann je rekao: “Redefiniranje ekološkog problema u problem populacije uvijek je bila omiljena koncepcija konzervativaca i globalista.”

“Donijeti djecu na svijet i pustiti ih u život je ljudsko pravo. To bi sada trebalo postati moralna ljudska dužnost da se suzdrže od toga“ – kaže Thielemann.

On ne smatra da je vjerojatno da će se ideja Verene Brunschweiger o nerađanju djece širiti. Ideja uskraćivanja željenog vlasititog potomka zbog ekološkog problema bila bi u suprotnosti s temeljnim ljudskim idejama.

Međutim, bilo bi opasno ako bi moralna obveza postala zakonska obveza. Iako Verena Brunschweiger to ne sugerira izravno, naknada za nerođenu djecu koju spominje ima za cilj ići u tom smjeru.

“Pitanje je odakle bi došla financijska sredstva za takvo što, jer bi se istodobno smanjio i rast stanovništva” – kaže Thielemann.

U zapadnom svijetu, stopa nataliteta je ionako na niskoj razini već desetljećima. Stope su visoke tamo gdje prevladavaju siromaštvo i ekonomski pritisak na osnovne ljudske potrebe.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , , , , ,