Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OBJAVLJENI NOVI TAJNI DOKUMENTI NA INTERNETU O NAPADIMA 11. RUJNA 2001. OD STRANE HAKERSKOG KOLEKTIVA ‘DARK OVERLORD’

OBJAVLJENI NOVI TAJNI DOKUMENTI NA INTERNETU O NAPADIMA 11. RUJNA 2001. OD STRANE HAKERSKOG KOLEKTIVA ‘DARK OVERLORD’

wtc-dokumentiObjavljen je tajanstveni ključ za dešifriranje treće serije tajnih dokumenata o 9/11 ukradenih od strane hakerskog kolektiva “The Dark Overlord”

Ovi dokumenti bacaju još više medijskog svjetla na složene pravne posljedice iza napada na World trade centar 2001. godine.

Najnovija objava otkriva još više e-mailova iz osiguravajućih društava, agencija za provedbu zakona i vladinih odjela, zaduženih za upravljanje tužbama i tužbama osiguranja koje su nastale nakon napada.

Dok su hakeri isprva planirali zadržati dokumente radi otkupnine, oni su na kraju izdali prve dvije serije dokumenata nakon što su dobili donacije Bitcoin-a od javnosti.

Međutim, ključ za dešifriranje treće serije objavio je anonimni izvor u četvrtak, zajedno s bilješkom „Želite istinu o 9/11. Evo vam zanimacija.”

Ključ (https://pastebin.com/5dRys089) je autentičan i otključava oko 8000 e-mailova, koji kao i prve dvije objave dokumenata, oslikavaju složenu sliku tužitelja i osiguravajućih kuća koji se bore da utvrde koga će tužiti za štetu nakon napada 11. rujna 2001. godine. U ovom skupu dokumenata, potraživanja od osiguranja i tužbe već su u tijeku i predmetom su mnogih pravnih sporova.

Tražitelji istine ne bi trebali zadržavati dah nakon ovih dokumenata. Ti e-mailovi ne sadrže ‘podatke o teorijama zavjere’ koji bi otrili sudjelovanje vlade ili neke drugu veliku zavjere koja je bila u tom trenutku.

Umjesto toga, oni otkrivaju do koje su mjere parničari išli u pripisivanju krivnje za teroristički napad.

U jednom e-mailu kojeg je pisala odvjetnička tvrtka iz New Yorka, odvjetnik otkriva da su detektori metala u zračnoj luci Logan u Bostonu testirani od strane Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) prije napada i utvrđeno je da su neispravni. Zračna luka Logan je bila baza zrakoplova American Airlines 11 i 175, koji su se zabili u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra manje od sat vremena nakon polijetanja.

Dok su stranke u sporu usmjerile pažnju na same zrakoplovne tvrtke, izjave sigurnosnog osoblja u zrakoplovnoj kompanijij American Airlinesu otkrile su da su bile loše pripremljene za prijetnje terorizma, loše obučene za sigurnosne kontrolne punktove na zračnim lukama i da su imale samo površno poznavanje FAA smjernica za procjenu opasnosti.

Osim toga, zrakoplovne kompanije American Airlines i United Airlines bili su kažnjene u kombinaciji sa 3,6 milijuna dolara za sigurnosne propuste u godini koja je prethodila napadima.

Podaci su ogromni i potrebno je dosta vremena da se temeljito pregledaju. Još dvije serije podataka ostaju šifrirane, a hakerska skupina ‘The Dark Overlord’ je u početku obećala da će svaka serija otkriti ‘više tajni’ i ‘više istine.’ Hakeri su ponudili punu zbirku dokumenata za sumu od 2 milijuna dolara.

Nastao 2016., hakerski kolektiv Dark Overlord bio je odgovoran za brojna hakiranja i iznuđivanja. To je hakerska grupa koja je zlonamjerno prijevremeno objavila cijelu sezonu Netflixovog serijala “Orange is the New Black” prošle godine, kada njihova otkupnina nije plaćena.

Kada ne objavjuje tajne vladine i korporativne dokumente, grupa zarađuje za život i prodaje podatke sa kreditnih kartica i medicinsku dokumentaciju.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,