Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Iran tvrdi da je hakirao i kontrolirao američke bespilotne letjelice – pokazao snimke iz misija kao dokaz (VIDEO)

Iran tvrdi da je hakirao i kontrolirao američke bespilotne letjelice – pokazao snimke iz misija kao dokaz (VIDEO)

iran-dronVisoki iranski zapovjednik izjavio je kako je njegova zemlja uspjela preuzeti kontrolu nad nekoliko američkih bespilotnih letjelica

Kao dokaz tvrdnje Teherana, oni su objavili neke snimke, očito preuzete sa kamera američkih dronova.

“Sedam do osam bespilotnih letjelica koje su konstantno letjele iznad Sirije i Iraka bile su pod našom kontrolom, a njihove podatke pratili smo i mogli smo dobiti njihove podatke iz prve ruke” – navodi brigadni general Amir Ali Hajizadeh za iransku agenciju FARS.

General je na čelu zrakoplovstva Gardijske korpuse Islamske revolucije, moćne iranske kvazi-vojne sile.

Agencija je objavila videozapis, kojeg je nazvala “jednim od brojnih dokaza koji podupiru izjave generala Hajizadeha”.

Tri minute videa prikazuju snimke koje su očito snimljene uz pomoć nekoliko različitih letjelica, vjerojatno američkih dornova. Polovica videa čini se da pokazuje jednu snimku naoružanog drona MQ-9 Reaper čiji je operater očito izgubio kontrolu, nakon čega je zrakoplov udario u tlo i bio uništen.

Iran je poznat po svojim dosadašnjim ometanjima američkih bespilotnih letjelica, od kojih je najpoznatiji primjer prisilnog sletanja drona RX-170 u 2011. godini, koji je ostao gotovo netaknut.

Na pitanje televizije RT o iranskoj tvrdnji, glasnogovornica Pentagona, zapovjednica Rebecca Rebarich, rekla je: “Svjesni smo tog izvješća i nemamo što drugo dodati.”

Pogledajte video:


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,