Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » OVO MORATE POGLEDATI! Gdje su ‘prazne police’? Max Blumenthal posjetio supermarkete u venezuelanskom gradu Caracasu (VIDEO)

OVO MORATE POGLEDATI! Gdje su ‘prazne police’? Max Blumenthal posjetio supermarkete u venezuelanskom gradu Caracasu (VIDEO)

caracas-supermarketKorporativni mainstream mediji tuguju za praznim policama i praznim stomacima u Venezueli, ali jesu li navodni nedostaci hrane zapravo stvarni?

Nakon obilaska trgovina u gradu Caracasu, Max Blumenthal je pronašao mnogo proizvoda za kupnju – čak i velik izbor pive.

“Police s namirnicama su prazne jer hrane ima sve manje” u Venezueli, vrišti britanski list Independent. Trgovine u zemlji ostaju otvorene, ali su “rijetko opskrbljene”, žali se britanski Guardian.

Čak i “osnovna roba”, kao što su četkice za zube, nisu dostupne za kupnju. “Gladni” Venezuelanci moraju birati između “mučenja ili gladi”, zaključuje dnevnik Bloomberg.

Pokrivenost vijestima iz Venezuele od strane Zapadnih mainstream medija ostavlja dojam da predsjednik Nicolas Maduro polako izgladnjuje vlastiti narod – pripovijest koju je novinar Max Blumenthal proglasio, nakon snimanja velikog supermarketa u Caracasu, TOTALNOM LAŽI.

Prodavaonica je ponudila širok izbor mesa, proizvoda i mliječnih proizvoda (iako nije bilo polumasnog grčkog jogurta, poniženja koje je vjerojatno rezultat Madurovih tiranskih načina, šali se Blumenthal. Ono što je najvažnije, craft pive – obilježja herojskog konzumerizma – se moglo naći i previše na odjelu za alkohol u supermarketu.

Blumenthal se također divio velikoj raznolikosti mirisnog toaletnog papira, šampona i toaletnih potrepština – tj. “osnovnih roba” koje prema “fake news” CNN-u, nigdje nema u Venezueli.

“Ovdje nema problema s distribucijom hrane ili problema sa nestašicom hrane”, zaključuje Blumenthal.

“Pitanje je da li je kupovna moć Venezuelanaca potpuno uništena, jer je njihova valuta toliko oslabljena hiperinflacijom, špekulacijama i poplavom dolara koje vlada ovdje ne može kontrolirati, kao i gomilanjem privatnih kapitalističkih elemenata koje podupire opozicija„.

Zabavno izvješćivanje ovog novinara sa terena dolazi usred napetog zastoja oko pokušaja SAD-a da isporuči ono što Washington opisuje kao humanitarnu pomoć Venezueli, unatoč željama venezuelanske vlade da to ne rade.

Juan Guaido, američka marioneta i “privremeni predsjednik” Venezuele, izjavio je u četvrtak kako će osobno otići na granicu zemlje s Kolumbijom kako bi primio pošiljku iz SAD-a, pozivajući vozače da pođu s njim i prkose graničarima koji sprječavaju isporuku.

Humanitarne organizacije su se distancirale od navodnog paketa pomoći, zbog optužbi da bi “humanitarna pomoć” mogla sadržavati vojnu opremu ili bi se mogla koristiti u političke svrhe.

Pogledajte “nestašicu i prazne trgovine” u Venezueli:

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , ,