Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROPALI PROJEKT NOVE RADNE SNAGE: Talijanski 3-godišnji projekt zapošljavanja imigranata potrošio 15 milijuna eura za zapošljavanje samo 120 osoba

PROPALI PROJEKT NOVE RADNE SNAGE: Talijanski 3-godišnji projekt zapošljavanja imigranata potrošio 15 milijuna eura za zapošljavanje samo 120 osoba

imigranti-brodMilanski projekt potrošio je najmanje 15 milijuna eura u protekle tri godine kako bi se pomoglo migrantima da pronađu posao, ali samo 120 ih se zapravo zaposlilo

To znači da je potrošeno 125,000 eura na jednog čovjeka samo da nađe posao.

Projakt je trebao pomoći 414 imigranta da nađu posao. To pomaganje nalaženja posla po jednom imigrantu koštalo je čak 36,000 eura. Zamislite si samo tu brojku eura samo da bi se ti ljudi obrazovali za neki radni odnos.

Sustav zaštite za tražitelje azila i izbjeglice (SPRAR) je projekt koji financira vlada i koji pomaže tražiteljima azila diljem Italije i grada Milana, i koji je potrošio milijune eura na tečajeve obuke, izvješćuje Il Giornale.

Objave o neuspjehu projekta uslijedile su nakon što je lokalna političarka Silvia Sardone podnijela zahtjev i utvrdila da su rezultati projekta izrazito negativni, unatoč tome što su rezultati dobivali pohvale od strane političara poput ljevičarskog vijećnika Pierfrancesca Majorina.

Dokument koji je potpisao Majorino otkriva da je projekt obrazovao ukupno 414 migranata i uključio 162 migranta u praksu traženja posla 2017. godine, ali je samo 40 – ili 25 posto migranata – bilo zaposleno, što je isti postotak kao i u 2016. godini, kada je bilo zaposleno 32 imigranata.

Sljedeće 2018. godine, 173 migranta su pohađala program obuke, ali je samo 52 ili 30 posto – bilo zaposleno.

Sardone je u svjetlu loše statistike rekao da je “beskorisno” da oni koji zagovaraju neograničen prijem migranata se suprotstavljaju migracijskom dekretu populističkog zamjenika premijera i ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija.

“Uzmite u obzir i činjenicu da među onima koji sudjeluju u projektima SPRAR-a su i imigranti koji imaju humanitarne dozvole, oblik zaštite koji se često zloupotrebljavao posljednjih godina kako bi se tražiteljima azila izdao dokument koji je odobren samo u Italiji” – dodao je Sardone.

Sardonea su razljutili lijevičarski članovi parlamenta kojima je poručio da njihove ideje o integraciji imigranata “mogu postojati samo u bajkama”.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,