Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČELNIK EU I ČLAN BILDERBERG GRUPE PORUČIO GRAĐANIMA: ‘Svi oni koji se zalažu za Brexit će završiti u paklu’

ČELNIK EU I ČLAN BILDERBERG GRUPE PORUČIO GRAĐANIMA: ‘Svi oni koji se zalažu za Brexit će završiti u paklu’

donald-pakaoEuropski predsjednik i član Bilderberg grupe Donald Tusk kritizirao je ljude koji su promovirali Brexit, upozoravajući da ih čeka “posebno mjesto u paklu” kada umru

Žestoki komentari izrečeni su nakon razgovora s irskim premijerom Leom Varadkarom u Bruxellesu.

Zastupnici koji podržavaju Brexit reagirali su ljutito na komentare, optužujući g. Tuska za “aroganciju”.

Downing Street je upitao gospodina Tuska “smatra li da je upotreba takvog jezika korisna”.

Službeni glasnogovornik premijerke Velike Britanije izjavio je: “U ovoj smo zemlji imali snažnu i živu referendumsku kampanju. U najvećoj demokratskoj vježbi u našoj povijesti ljudi su glasali da napuste EU.”

Dodao je kako bi se svi sada trebali usredotočiti na Brexit.

Tuskov račun na Twitteru dobio je komentare odmah nakon njegove izjave:

Na kraju njihove konferencije za novinare, g. Varadkara je snimio još uvijek uključeni mikrofon kako govori gospodinu Tusku: “Oni će vam izazvati strašne nevolje u britanskom tisku zbog toga.”

Gospodin Tusk je kimnuo glavom na komentar i obojica su se nasmijali.

Briselski su dužnosnici brzo razjasnili primjedbe g. Tuska, naglasivši dopisniku BBC-a Adamu Flemingu da će posebno mjesto zagovaratelja Brexitabiti u paklu kada umru, a “ne sada”.

Jean-Claude Juncker je pokušao ironizirati komentarima na kasnijoj konferenciji za novinare s gospodinom Varadkarom, rekavši da je jedini pakao posao kojeg on radi kao predsjednik Europske komisije.

Guy Verhofstadt, glavni pregovarač Europskog parlamenta za Brexit, pozivajući se na komentare g. Tuska, kasnije je objavio: “Pa, sumnjam da bi ih Lucifer primio, jer bi nakon onoga što su učinili Britaniji uspjeli podijeliti i pakao”.

No, vodeći zagovaratelji Brexita u Velikoj Britaniji su na društvenim medijima izrazili svoju ljutnju na primjedbe g. Tuska.

Bivši vođa UKIP-a, a sada i neovisni zastupnik u Europskom parlamentu, Nigel Farage, objavio je na Twitteru:

„Nakon Brexita bit ćemo oslobođeni neizabranih, arogantnih nasilnika (u EU parlamentu) poput vas i voditi vlastitu zemlju. Meni zvuči više kao raj.”

Glasnogovornik Brexita Demokratske sindikalne stranke Sammy Wilson izjavio je:

“Ovaj đavolski euromanijak čini sve što je u njegovoj moći kako bi Ujedinjeno Kraljevstvo držao vezano lancima birokracije i kontrole u EU.”

“Tusk i njegovi arogantni pregovarači iz EU su rasplamsali plamen straha u pokušaju da pokušaju poništiti rezultat referenduma.”

Ali predsjednica stranke Sinn Fein Mary Lou McDonald poduprla je gospodina Tuska, tvrdeći da je stav “tvrdokornih” zastupnika koji podržavaju Brexit kao što su Boris Johnsona i Jacob Rees-Mogga – “neumjesan” i “neodrživ”.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,