Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » PROFESOR RICHARD WOLFF: Odbijanje predaje venezuelanskog zlata znači kraj Britanije kao financijskog središta u svijetu

PROFESOR RICHARD WOLFF: Odbijanje predaje venezuelanskog zlata znači kraj Britanije kao financijskog središta u svijetu

engleska-bankaZamrzavanje venezuelanskog zlata od strane Engleske banke signal je svim zemljama da se ne slažu s američkim interesima i da povuku svoj novac, tvrdi ekonomist i suosnivač portala “Democracy at Work”, profesor Richard Wolff

Rekao je za RT da su se Britanija i njezina središnja banka pokazale da su “sluge Sjedinjenih Država”.

“To je signal svakoj zemlji koja ima ili bi mogla imati poteškoća sa SAD-om, bolje da povuče novac iz Engleske i iz Londona jer to nije sigurno mjesto kao što je nekad bilo” – rekao je.

Engleska banka trenutno ne želi vratiti 1,2 milijarde dolara zlata vladi Venezuele kojom upravlja predsjednik Nicolas Maduru, ali Washington poziva da to zlato vrati predsjedniku Narodne skupštine Juanu Guaidu.

Prošlog tjedna, SAD su podržale Guaida kao legitimnog predsjednika Venecuele, nakon što se proglasio privremenim predsjednikom.

Prema profesoru Wolffu, nadzor nad naftom u Venezueli uvijek je bilo važno pitanje za Washington.

Također je kazao kako je kolaps Britanije kao globalne sile, koju je ubrzao Brexit, sada na pomolu.

Jedna od rijetkih stvari koje su preostale vezane za Britaniju je financijsko središte koje je London tako dugo bio. A jedan od načina da ostanete u financijskom centru je ako ne igrate igre sa tuđim novcem“ – rekao je.

Ekonomist je dodao da građani Venezuele koji su stavili novac na čuvanje u britansku banku, moraju odrediti što će s njim biti učinjeno, a ne da to za njih radi Engleska banka.

“Možete biti sigurni da će svaka vlada na svijetu u budućnosti razmisliti o stavljanju novca u britanske banke, kao što su to činili do sada, kada promatraju ovu političku manipulaciju novcem koji su povjerili Britancima. To je vrlo opasno za svijet, ali posebno za Britaniju” – rekao je Wolff.

Objasnio je: “Ono što Britanci pokazuju je da oni očito ne mogu nastaviti biti neutralno mjesto gdje možete sigurno pohraniti na čuvanje svoj novac.”

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , ,