Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » BIVŠI PREMIJER BELGIJE: Moramo osnovati jedinstvenu europsku vojsku koja će se suprotstaviti Putinu

BIVŠI PREMIJER BELGIJE: Moramo osnovati jedinstvenu europsku vojsku koja će se suprotstaviti Putinu

eu-belgijaČini se da će Europa imati jednu europsku vojsku. Francuski predsjednik Emannuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel, najvažniji vođe u Europskoj uniji, složili su se oko toga

Guy Verhofstadt, bivši belgijski premijer i predsjednik liberalne skupine ALDE u Europskom parlamentu, bio je presretan zbog tog dogovora.

“Macron i Merkel sada u potpunosti podupiru europsku vojsku”, kazao je.

“To su odlične vijesti! Nova Europa, istinski suverena Europa, sposobna zaštititi granice, sposobna zaštititi svoje interese, sljedeća je stvar koju trebamo napraviti.”

Opasnost, kaže Verhofstadt, dolazi s istoka. “Moramo biti u mogućnosti ustati, ako je potrebno i protiv Putina.”

“Znate li kakve su brojke danas? Sve naše europske zemlje troše 40 do 45 posto proračuna američke vojske. Ali smo sposobni ispuniti samo 10 do 15 posto operacija američke vojske. Tri do četiri puta smo manje učinkoviti od Amerikanaca.”

“Štoviše, stvarnost je da trošimo tri puta više od Ruske Federacije na vojsku, no nisam siguran da kada bi ruska vojska došla na naše granice, da li bismo bili sposobni da ih branimo bez američke pomoći.

Imati 28 različitih vojski je gubitak novca i istovremeno je opasnost za našu kolektivnu sigurnost i to se mora promijeniti.” – kaže Verhofstadt.

Pogledajte njegov govor:


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,