Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TOTALNO SE POGUBILI: Milenijalci sada misle da ne bi trebali raditi za život, a u isto vrijeme vjeruju da će biti milijunaši kad napune 45 godina

TOTALNO SE POGUBILI: Milenijalci sada misle da ne bi trebali raditi za život, a u isto vrijeme vjeruju da će biti milijunaši kad napune 45 godina

hipsteri-milenijalciMilenijalci, rođeni 1981-1996 godine (22-37 godina starosti) nisu baš poznati po svojoj “veličini” i čitava se generacija češće gleda kao hrpa kmečavaca i “snježnih pahuljica” koji ne žele raditi

Što je još gore, mnogi Milenijalci izgleda da misle da jednostavno zaslužuju više plaćene pozicije na putu prema svojem vrhu bez ikakvog truda.

No, unatoč njihovoj nespremnosti da uspiju u poslu i borbi, mnogi milenijalci još uvijek vjeruju da će na magičan način postati milijunaši do svoje četrdesete godine. Čak se i stručnjaci slažu da ova djeca žive duboko u iluzijama prije nego što su ambiciozna.

Dok se Milenijalci mogu “uvrijediti” na ove činjenice, stvarnost je da samo rijetki mogu zaraditi cifru novaca od sedam znamenki. Ako želite zaraditi takvu vrstu prihoda ili uštedjeti, morate uložiti u posao, donositi pametne odluke, pa čak ni tada ništa nije zapisano u zvijezdama.

Bilo kako bilo, ankete pokazuju da, iako Milenijalci mogu sanjati o većim bankovnim računima, oni zapravo ne čine ništa kako bi ti snovi postali stvarnost – što je u najmanju ruku, generacijski znak.

Snovi Milenijalaca nisu utemeljeni u stvarnosti

Kako nedavno izvješće portala MarketWatch navodi, oko dvije trećine Milenijalaca vjeruje da će biti vrlo bogati kada napune 45. godinu, ali njihova trenutna štednja i ostale životne navike i izbori kažu drugačije.

YCharts, platforma za investicijska istraživanja, provela je istraživanje koje je otkrilo da zapanjujućih 65 posto Milenijalaca vjeruje da će postati milijunaši kada napune 45. godinu, ako ne i ranije.

Istraživanje pod vodstvom agencije TD Ameritrade došlo je do sličnih rezultata, a podaci ankete pokazuju da više od polovice Milenijalaca očekuje da će biti milijunaši u svom životu. Jedna na četiri osobe očekuje da će to biti kada napuni 50. godina.

Studije su pokazale da generacija Milenijalaca novac vidi kao vrlo važnu stvar – ali sve je to u oštroj suprotnosti sa podacima koji ukazuju na to da ova dobna skupina nije tako vrijedna kao što su bile prošle generacije. Dok su neki “podaci” o radnim navikama Milenijalaca pozitivni, ove studije često ostavljaju mnogo toga pod znakom pitanja.

Međutim, tu je i nacionalni prokekt za praćenje budućnosti, koji je proučavao učenike srednjih škola od 1975. do danas. Od 50.000 ispitanika svake godine, pokazalo se da su Milenijalaci ljeniji od svojih prethodnika. Za generacije iz zemalja “prvog svijeta” to nije iznenađujuće.

Zabluda o veličini

Kako izvještava Psychology Today, podaci iz Monitoringa budućnosti pokazali su da 38 posto Milenijalaca kaže da ne žele naporno raditi, u usporedbi sa samo 26 posto u generaciji “Baby boomera” (rođeni 1946-1964 godine) i 30 posto u generaciji X (rođeni 1965-1980 godine, 38-53 godina starosti).

Štoviše, samo 47 posto Milenijalaca izjavilo je da su voljni raditi prekovremeno – u usporedbi s 59 posto Boomera i 56 posto generacije X. S druge strane, jasno je da je u posljednjoj generaciji došlo do ozbiljnog odustajanja od radne etike.

Uz sve manje radne navike, ni Milenijalaci ne štede adekvatno svojim mogućnostima. Kao što izvješće Market Watcha otkriva, podaci Nacionalnog instituta za umirovljeničke studije pokazali su da oko 67 posto Milenijalaca uopće nema ništa ušteđeno za odlazak u mirovinu – a 95 posto ih uopće ne štedi.

Jennifer Brown, voditeljica istraživanja NIRS-a je izjavila:

“Financijski stručnjaci preporučuju da Milenijalci u budućnosti izdvajaju 15 posto ili više svoje plaće za mirovinu, što je mnogo više od prethodnih generacja. No, otkrili su da je prosječna mirovinska štednja kod Milenijalaca, uključujući doprinose poslodavaca, 10 posto njihove plaće. Drugi podaci pokazuju da Milenijalaci ne ulažu ni u tržište dionica.”

Sve u svemu, prilično je jasno da većina Milenijalaca neće dosegnuti svoje snove brojki od sedam znamenaka i postati milijunaši.

Stručnjaci kažu da je ova generacija doslovno otišla u zabludu što se tiče potencijala za zaradom i količini novca kojeg mogu ili će moći zaraditi – što se točno slaže s prošlim zaključcima da su Milenijalaca potpuno nepripremljeni za odrasli život općenito.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,