Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PREMIJER ORBAN: Mi ne želimo mješovito stanovništvo i stoga štitimo naše granice i suprotstavljamo se migracijama

PREMIJER ORBAN: Mi ne želimo mješovito stanovništvo i stoga štitimo naše granice i suprotstavljamo se migracijama

orban-bozicMađarska je u 20. stoljeću bila gubitnik, ali je odlučila biti pobjednik u 21. stoljeću, izjavio je premijer Viktor Orban u božićnom intervjuu objavljenom u ponedjeljak u dnevniku Magyar Idok

“Izbori će biti održani 2019. godine, i mi imamo političke planove sve do 2030. godine. Zahvaljujući osam godina zajedničkih napora, nalazimo se na početku nove ere i uvjeren sam da ne samo da smo krenuli prema gore, nego ćemo i dosegnuti naš cilj” – rekao je Orban.

Komentirajući nedavne demonstracije opozicije, on je kazao kako je politika područje u kojem se borbe mogu odvijati čak i na Badnjak, a prosvjedi su dio svakodnevnog života u demokraciji. Međutim, to se ne odnosi na nasilje, uništavanje i vandalizam, dodao je.

Lako je procijeniti situaciju. Vlada se zalaže za rad, obitelj i sigurnost, oporbena politika zastupa suprotno, rekao je Orban. Mirna sila s jedne strane protivi se agresiji, nasilju, podršci za migracije i povećanju poreza s druge strane, dodao je premijer.

Oni koji se protive nedavno usvojenoj izmjeni zakona o radu zapravo se protive radnicima jer amandman služi interesima radnika i rezultirat će višim plaćama, rekao je Orban. “Za razliku od laži oporbe”, poslodavci će morati isplaćivati veće plaće mjesečno, kao što je to bilo u prošlosti, dodao je.

Jedini potez dvotrećinske parlamentarne većine vladajućeg saveza kojeg bi opozicija bila spremna poduprijeti je njegova ostavka, kazao je.

Oporba je odbila poduprijeti čak i povećanje potpore za kućnu njegu, odbacujući konstruktivnu suradnju jer žele pod svaku cijenu srušiti vladu, rekao je Orban. Međutim, samo biračko tijelo ima pravo ukloniti vladu, a sljedeći put to će biti moguće 2022. godine, dodao je.

Osvrnuvši se na situaciju u Europi, rekao je da velike zapadnoeuropske zemlje “eksperimentiraju” s razvojem mješovite multikulturalne civilizacije i “misle da bi se kršćansku Europu trebalo pretvoriti u kršćansko-muslimansku Europu”. Centralna Europa, je ipak odlučila ne provesti taj eksperiment, jer su rizici koje nosi izuzetno visoki, dodao je.

“Ne želimo da naše zemlje budu naseljene mješovitim stanovništvom i stoga štitimo naše granice i suprotstavljamo se migracijama. Svatko može vidjeti da oni na Zapadu ne poštuju ovu našu odluku … Oni koriste mađarsku opoziciju kao oruđe. George Soros i njegove mreže ne toleriraju izostajanje Srednje Europe iz njihovog velikog eksperimenta transformacije društva … Izbori u Europskom parlamentu bit će prekretnica u ovoj borbi jer će uključivati sukob između političkih snaga koje štite kršćansku Europu i onih koji podržavaju migracije. Razvit će se povijesna situacija u kojoj se Mađarska bori ne samo za sebe već i za kršćansku Europu.” – rekao je Orban.

Migracije nose ekstremne rizike i suživot civilizacija uključuje poteškoće sa kojima se Europa ne može nositi, dodao je.

“Demografija je ključno pitanje, a mađarska vlada ulaže sve napore kako bi ojačala obitelji jer “vjerujemo da obitelji imaju ključ za nastavak mađarske povijesti i budućnost nacije” – kazao je.

“Mi Mađari možemo se osloniti samo na sebe. Zato smo pokrenuli nacionalne konzultacije o obiteljima. To smatram najozbiljnijim pitanjem na dnevnom redu mađarske politike“ – kazao je.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,