Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KADA TO MAĐARSKA RADI, ONDA JE ILEGALNO: Zastupnički dom odobrio 5,7 milijardi dolara za gradnju Trumpovog zida na granici sa Meksikom

KADA TO MAĐARSKA RADI, ONDA JE ILEGALNO: Zastupnički dom odobrio 5,7 milijardi dolara za gradnju Trumpovog zida na granici sa Meksikom

trump-zidZastupnički dom Sjedinjenih Američkih Država odobrio je 5,7 milijardi dolara za financiranje graničnog zida nakon što je predsjednik Trump odbacio proračun bez njega

Senat neće vjerojatno donijeti novi zakon, podižući tenzije zbog djelomičnog kolapsa vlade.

Trump je ranije u četvrtak priopćio kako će odbiti potpisati bilo koju inačicu zakona bez financiranja zida, te je poslao kompromisni prijedlog zakona natrag na ponovnu izradu do veljače.

Zastupnički dom je glasovao 217 “ZA” naprema 185 “PROTIV” kako bi se usvojila nova verzija prijedloga zakona, koji je uglavnom podijelio republikanace i demokrate koji su odbacili financiranje zida.

Ovo je posljednja prilika za republikanski dom da pokaže svoje mišiće, jer će u siječanj vidjeti novu demokratsku većinu u Zastupničkom domu, a republikanski klub za slobodu obećao je da će poduprijeti Trumpa u njegovoj izgranji zida.

Dok republikanci imaju većinu u Senatu – 51 naprema 49 – zakon treba 60 glasova, za razliku od Zastupničkog doma, gdje je dovoljna jednostavna većina.

Na sastanku s čelnikom manjina Senata Chuckom Schumerom i vođom Demokratske stranke Nancy Pelosi prošlog tjedna, Trump je rekao kako će biti “ponosan” ukoliko se dogodi kolaps sadašnje vlade da bi izgradio ovaj zid.

Prema riječima dvojice visokih savjetnika Donalda Trumpa, predsjednik vrlo ozbiljno shvaća krizu – te neće u petak putovati na Floridu za Božić ako vlada doživi djelomični kolaps.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,