Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AuSTRALIJA UVODI 33 RAZLIČITA SPOLA U SVOJIM PUTOVNICAMA

AuSTRALIJA UVODI 33 RAZLIČITA SPOLA U SVOJIM PUTOVNICAMA

australija-prosvjedAustralija se priprema za uvođenje najmanje 33 različitih rodnih opcija na rodnim listovima i putovnicama, kao dio nove antidiskriminacijske politike

Australska laburistička stranka sastavila je početni prijedlog zakona, koji uključuje opcije poput: omnigendera, neutrija i demigendera.

Omnigender znači uniseks. Neutrios je ne-binarni rodni identitet koji je često povezan s “neutralnim” ili “nultim” spolom. Demigender je krovni pojam za ne-binarne rodne identitete koji imaju djelomičnu povezanost sa određenim spolom.

Prijedlog tvrdi da bi transrodne i interseksualne osobe mogle imati​”jednaka ljudska prava bez diskriminacije” sa dodatnim rodnim mogućnostima, izvjestio je britanski Dailymail.

Stranka će također gledati i na mogućnost promicanja izbora izvan klasničnih normi ‘binarnog muškog ili ženskog spola’.

“Ovaj zakon će osigurati ljudima da dobiju identifikacijske mogućnosti koje odgovaraju njihovim spolnim karakteristikama i/ili rodnim identitetima, kako oni žele”, navodi se u prijedlogu zakona.

Tasmanija je na rubu ukidanja roda iz rodnih listova, tako da transrodni ljudi ne mogu ostati “sami”.

Prošli tjedan su Tasmanijska liberalna stranka i Stranka Zelenih uspješno donijeli zakon u donjem domu koji omogućuje roditeljima da se ne moraju ‘odlučiti’ za spol svoje bebe na rodnom listu.

Ministar zdravstva Greg Hunt pozvao je vođu oporbe da objasni svoj plan koji bi znatno povećao broj rodnih opcija sa minimalno 12 opcije koje se koriste na čak 33 rodne opcije.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,