Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ZNANSTVENICI UPOZORAVAJU: Božićna i blagdanska muzika je loša za vaše zdravlje

ZNANSTVENICI UPOZORAVAJU: Božićna i blagdanska muzika je loša za vaše zdravlje

bozic-muzikaOni božićni napjevi koje ste prisiljeni slušati svake godine mogli bi ozbiljno štetiti vašem zdravlju, upozorili su istraživači

Izloženost neizbježnim i ponavljajućim zvukovima klasičnih svečanih pjesama izaziva nevoljkost koja se može manifestirati kao tjelesna bolest.

To je zato što mozak postaje zasićen, izazivajući negativne reakcije.

Ako ste već zabrinuti za novac, posao ili obitelj za vrijeme blagdana, stalna poplava veselih pjesama može pojačati vaš stres umjesto da ga olakša.

Isto tako, te pjesme mogu odvlačiti pažnju, što utječe na produktivnost zaposlenika i iritaciju potrošača.

U stvari, anketa potrošača pokazala je u zvještajima za 2011. godinu da samo 23 posto Amerikanaca uživa u blagdanskoj glazbi.

Klinička psihologinja Linda Blair kaže kako božićna glazba može biti mentalno naporna:

“Ljudi koji rade u trgovinama, trebaju podesiti božićnu glazbu, jer ako to ne učine ona ih zapravo spriječava da se usredotoče na bilo što drugo … Vi jednostavno trošite svu svoju energiju pokušavajući ne čuti što slušate.”

Kako možete postići pravu ravnotežu dobrog raspoloženja za blagdane koje vas ne dovodi do ludila?

Promijenite glazbu tako da ljudima ne bude dosadno.

Puštanje istih božićnih pjesama tijekom cijele blagdanske sezone proizvodi kognitivni umor. Prakticiranje dobrog upravljanja glazbom i promjena vašeg popisa za reprodukciju glazbe može vam očuvati dobru volju i mentalno zdravlje.

Istraživanja su također pokazala da zimski mirisi poput bora i cimeta izazivaju sretne emocije, tako da možete uključiti i druga osjetila kada slavite blagdane.

Ako sve ostalo ne uspije, set slušalica može biti dobar poklon u čarapi.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,