Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » KADA SVINJE PREKINU RATOVANJE: U Norveškoj nastala panika nakon što je inozemni vojnik donio slaninu od kuće na vojne vježbe NATO saveza

KADA SVINJE PREKINU RATOVANJE: U Norveškoj nastala panika nakon što je inozemni vojnik donio slaninu od kuće na vojne vježbe NATO saveza

nato-slaninaNedavne vježbe NATO-a bile su osmišljene da zastraše potencijalne protivnike, ali iza kulisa je najgori neprijetelj zapravo bila – slanina

Norveške su se vlasti uznemirile nakon što je strani vojnik na vojne vježbe donio svinjetinu iz svoje matične zemlje, prenosi RT.

Uvijek postoji netko tko ne slijedi pravila.

Dok je 50.000 vojnika iz 31 NATO zemalje partnera očito znalo da ne smiju donijeti proizvode domaćih mesnih proizvoda u Norvešku, jedna je osoba to učinila.

Kad je shvatila neustrašivost stranog vojnika, norveška vlast je doslovno poludila zbog mogućnosti da meso možda ima afričku svinjsku kripu, jer ta epidemija trenutno bjesni u domovini tog vojnika.

Postavili su tim veterinara i stručnjaka iz Norveške agencije za sigurnost hrane koji su radili 24 sata dnevno kako bi osigurali da Norveška nije zahvaćena epridemijom, izvijestio je Dagbladet.

Njihova je misija uključivala temeljita ispitivanja vojničke prtljage, oduzimanje posuda za hranu i ručne prtljage za koje je utvrđeno da nose potencijalnu opasnost za zdravlje i sigurnost, poput onih koji sadrže mlijeko i proizvode od jaja iz drugih zemalja.

Testovi su naposljetku utvrdili da je Norveška sigurna od afričke svinjske gripe, rekao je za novine pukovnik Per Leines Lausund, odbijajući otkriti državljanstvo krivog vojnika.

Bila je to sreća u nesreći, budući da je pukovnik rekao da bi svaka pojava svinjske gripe mogla koštati Norvešku do 2 milijarde norveških kruna ili 240 milijuna dolara).

Istočna Europa svjedočila je nekoliko slučajeva izbijanja afričke svinjske gripe tijekom ljeta, a Belgija je potvrdila osam slučajeva krajem rujna. Kina je također bila teško pogođena, a bolest je prijavljena na više od 50 farmi diljem zemlje.

Dakle, dok se stara fraza “donijeti kući slaninu” još uvijek naširoko koristi, donosi slaninu na ratne vojne vježbe NATO-a čini se da je sasvim drugačija priča.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,