Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAĐARSKI PREMIJER: Ugovor Ujedinjenih naroda o migraciji loš je sporazum, i mi ne želimo udomiti imigrante

MAĐARSKI PREMIJER: Ugovor Ujedinjenih naroda o migraciji loš je sporazum, i mi ne želimo udomiti imigrante

orban-paktU intervjuu za Kossuth Radio u petak, mađarski premijer Orban je govorio o Ugovoru Ujedinjenih naroda o migraciji, piše Thehungaryjournal.com

Orban je pozvao na njegovo odbacivanje zbog toga što bi “vlade trebale biti na strani građana i zaštititi ih od ilegalne migracije, terorizma, kriminala i ekonomskih teškoća”.

Inzistirao je da se plan “protivi volji velike većine Europljana”.

“Ovo je loš pakt”, rekao je Orban, tvrdeći kako je plan imao za cilj poticanje međunarodne potpore “načelima koja su u sukobu s interesima mađarskog naroda”, kao što je priznavanje imigracije kao ljudskog prava.

“Nećemo primiti migrante i ne možemo prihvatiti dokument koji se predstavlja kao plemenit i kao globalni zajednički cilj” – rekao je Orban.

Pozivajući se na nedavni put u Kinu, rekao je kako je mađarska politička stabilnost u regiji posebno cijenjena.

Rekao je kako su stručnjaci u Kini konvergentni prema mišljenju da će središnja Europa biti motora rasta u Europi u narednih 5 do 10 godina.

Upitan o Srednjoeuropskom sveučilištu (CEU), Orban je rekao da je “histerija” nastala oko “Sorosevog sveučilišta” sve dok je CEU bio prisutan u zemlji.

“Bez obzira na to kolika se histerija podigla oko jednog sveučilišta, nisam sklon dopustiti da bilo tko djeluje izvan zakona.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,