Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Dobit ćete nagradu’: Duterte nudi novčanu nagradu i plaćeno putovanje za ubojstvo korumpiranih policajaca

‘Dobit ćete nagradu’: Duterte nudi novčanu nagradu i plaćeno putovanje za ubojstvo korumpiranih policajaca

duterte-filipiniPredsjednik Filipina Rodrigo Duterte ponudio je nagradu policajcima koji ubiju svoje nadređene časnike, nazvane “ninjama”, za koje sumnjaju da sudjeluju u ilegalnoj trgovini drogom

“Sinoć je ubijen policijski pukovnik. Ninja” – izjavio je Duterte na summitu o ilegalnim drogama, kako je naveo ABS-CBN News.

“Ja ću nagraditi svakog policajca koji će ubiti svojeg šefa koji sudjeluje u trgovini drogom. Dat ću vam nagradu i putovanje u Hong Kong.” – rekao je Duterte.

Šef policije Santiago Rapiz je ubijen tijekom pucnjave u policijskoj raciji na drogu u gradu Dipolog na otoku Mindanao u ponedjeljak navečer.

Rapiz se navodno borio kada su ga časnici pokušali uhititi. Bio je prethodno optužen za sudjelovanje u poslu sa sumnjivim lordom Melvin ‘Dragon’ Odictaom, koji je bio ubijen u kolovozu 2016. godine, piše The Philippines Inquirer. Rapiz je navodno bio na Duterteovoj ‘dilerskoj listi za odstrijel’.

“Ako sam vas uhvatio, žao mi je. To je to” – dodao je Duterte, kako navodi The Inquirer. “Ubit ću te. Zato sam rekao: Nemojte uništavati moju zemlju jer ću te ubiti. Nemojte uništavati naše mlade kćeri i sinove jer ću te ubiti.”

Predsjednik je također opisao trgovinu drogom kao “problem nacionalne sigurnosti”, dodajući kako će pozvati vojsku da pomogne policiji u svojim operacijama protiv narko dilera.

“Ovo je pitanje nacionalne sigurnosti. Imam sva prava pozvati Oružane snage da pomognu policiji. Mnogi od tih policajaca su glupi. Kujini sinovi!” – izjavio je Duterte.

On je prethodno ponudio nagradu od 3 milijuna filipinskih pesosa (56.577 dolara) za ubojstvo takvih odmetnika u državnoj službi, ‘ninja policajaca’ koji recikliraju i preprodaju droge zaplijenjene u policijskim racijama.

Predsjednik je nedavno otpustio sve visoke carinske službenike u zemlji zbog neuspjeha da zaustavi veliku pošiljku droge od ulaska u zemlju. U tijeku je izuzetno nasilni rat protiv droga koji je već nekoliko godina zaštitni znak njegova predsjedanja.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,