Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAĐARSKA PORUČILA UJEDINJENIM NARODIMA: Ne podržavamo razmjenu stanovništva jer bi moglo dovesti do paralelnih društava i prijetnje terorizmom

MAĐARSKA PORUČILA UJEDINJENIM NARODIMA: Ne podržavamo razmjenu stanovništva jer bi moglo dovesti do paralelnih društava i prijetnje terorizmom

madjarska-ministarMađarska vlada odbacuje sveobuhvatni pakt Ujedinjenih naroda o migracijama

Ona je napustila pregovarački stol i neće se smatrati obvezujućom pri njezinj provedbi, ako bi je prihvatila na sastanku šefova država i vlada UN-a u Maroku u prosincu, izjavio je u pismu ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

U svom pismu upućenom šefu Opće skupštine UN-a, glavnom tajniku agencije za migracije UN-a i drugim visokim dužnosnicima, Szijjarto je rekao da Mađarska ne podupire “razmjenu stanovništva između kontinenata” zbog zabrinutosti da će “dovesti do formiranja paralelnih društava i povećane prijetnje terorizma”.

Pored Mađarske, SAD i Austrija već su odbacile razgovore o paktu, a Češka razmišlja o tome, istaknulo je pismo ministra.

Migracija bi trebala biti “zaustavljena i neorganizirana”, a pomoć bi trebala biti osigurana prema korijenu problema, te omogućujući ljudima da žive što bliže njihovim zemljama, i da se vrate kući što je prije moguće, navodi se u pismu.

Na Generalnoj skupštini UN-a u New Yorku u rujnu, kaže Szijjarto, Mađarska inzistira da međunarodna zajednica poštuje suverenost pojedinih država, kao i pravo na prioritet sigurnosti svojeg naroda. Kazao je kako pakt UN-a isključivo podržava interese i prosperitet migranata i globalista.

Umjesto toga, trebalo bi se baviti temeljnim pravima onih koji žele živjeti svoje živote u sigurnosti i miru, dodao je.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,