Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Horda imigranata kontrolirana od strane Ujedinjenih naroda preplavila meksiÄku granicu – Trump digao vojsku (VIDEO)

Horda imigranata kontrolirana od strane Ujedinjenih naroda preplavila meksiÄku granicu – Trump digao vojsku (VIDEO)

meksiko-granicaVojska migranata razbila je meksiÄku graniÄnu ogradu i nastavlja put prem Sjedinjenim državama

Zapanjujuće snimke iz Meksika u petak pokazale su neumoljivu gomilu migranata koja je sruÅ¡ila graniÄnu ogradu koja razdvaja zemlju od Gvatemale.

Nevjerojatan videozapis uhvatio je tisuće uglavnom honduraskih migranata kako prolaze kroz graniÄnu ogradu i guraju vojna vozila koja su sprijeÄila ilegalni ulazak.

“Željeli bismo raditi!” – vikali su migranti, dok drugi vikali: “Mi nismo krijumÄari, mi smo useljenici!”

„Ako nam migracija i Federalna policija ne dopuÅ¡taju pristup, mi ćemo uÄiniti nemoguće da bi preÅ¡li preko Meksika†– navodi NBC News rijeÄi jednog imigranta.

Predsjednik Trump je prozvao u Äetvrtak imigrantsku karavanu u svojoj objavi na Twitteru, s jednim tweetom koji sadrži video koji pokazuje kako se imigrantima daje novac kako bi nastavili putovanje u SAD.

SliÄna situacija kakva je viÄ‘ena u Europi.

Trump je takoÄ‘er upozorio u Äetvrtak kako će pozvati ameriÄku vojsku da intervenira ukoliko Meksiko dopusti da karavana krene u SAD.

“Moram, u najjaÄem smislu rjeÄi, zatražiti od Meksika da zaustavi ovaj napad – i ako to ne uÄini, mobilizirat ću ameriÄku vojsku i ZATVORITI NAÅ U JUŽNU GRANICU!” – izjavio je Trump.

Na sastanku s meksiÄkim zastupnicima u petak u Mexico Cityju Äelnik CIA-e Mike Pompeo je izrazio zabrinutost oko imigrantskog karavana, prozivajući ga “trenutkom krize”.
 


 
“Brzo dolazimo do toÄke koja izgleda kao trenutak krize” – izjavio je Pompeo. “Snimite brojnost migranata. Ministar vanjskih poslova Videgaray i ja smo govorili zaustavljanje tog protoka prije nego Å¡to dosegne ameriÄku granicu.”

Prošli tjeda je sudsko vijeće izvijestilo kako je predsjednik Gvatemale najavio u najvećem nacionalnom listu da je 100 terorista iz ISIS-a uhvaćeno među imigrantima koji ulaze u njegovu zemlju iz Hondurasa.

Islamski teroristi deportirani su u svoje zemlje podrijetla, navodi predsjednik Gvatemale Jimmy Morales.

Protivnici Donalda Trumpa u Americi i vlada u sjeni, će poduzeti sve da ova imigrantska karavana doÄ‘e i prijeÄ‘e meksiÄko-ameriÄku granicu.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,