Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Njemačka osposobljava imigranate za vožnju javnih autobusa – organizatori kažu da su ‘svjesni rizika’

Njemačka osposobljava imigranate za vožnju javnih autobusa – organizatori kažu da su ‘svjesni rizika’

njemacka-autobusImigranti se treniraju za vožnju javnih autobusa u Njemačkoj u novoj inicijativi pokrenutoj putem berlinske tvrtke za transport

“Projekt Berliner Verkehrsbetriebea (BVG), berlinskog operatera javnog prijevoza, uskoro će zaposliti 16 imigranata kao vozače autobusa u glavnom gradu Njemačke” – izjavio je ERTICO-ITS, europsko transportno partnerstvo.

“Kako bi osigurali mjesto u projektu, sudionici su morali zadovoljiti stroge zahtjeve: trebali su vozačku dozvolu za autobuse, dobro znanje njemačkog jezika i dozvolu boravka”.

„Naravno, to je vrlo lijep projekt” – rekao je Mario Lehwald, dužnosnik Agencije za zapošljavanje za Južni Berlin, kako navodi RT.

“S jedne strane imali smo poslodavca s potrebom, a s druge strane imali smo ljude koje želimo da budu integrirani, a osim toga, oni su ljudi, recimo, s migracijskim podrijetlom, raseljene osobe”.

“Dakle, imamo stopu od 100 posto uspjeha, uključujući uspješno zapošljavanje, ne bi moglo biti bolje.”

Drugi službenik uključen u program kaže da su organizatori “bili svjesni rizika”, odnosno da bi njihovi pripravnici mogli biti deportirani, ali su izrazili optimizam da im pružanje vještina za posao i zapošljavanje mogu olakšati dobivanje trajnog statusa u Njemačkoj.

Kao što su mediji izvijestili u svibnju, njemačke tvrtke za logistiku također su zaposlile imigrante za vožnju traktorskih prikolica.

Tuniški “tražitelj azila” oteo je traktor sa prikolicom i prošao pri velikoj brzini kroz Božićni sajam 2016. godine u Berlinu, ubivši 12 i ozlijedivši preko 50 ljudi.

Islamski teroristički časopis Inspire izdao je eksplicitne upute o vrstama napada u članku pod nazivom “Ultimativna mašina za košenje”, koji poziva džihadiste da koriste velika vozilica kao “kosilice”, ne da kose trave već da kose neprijatelje Allaha”.

Njemačka kancelarka Angela Merkel predložila je 2016. godine plan za pojednostavljenje procesa prijave za migrante da postanu profesionalni vozači, a Udruga njemačkih profesionalnih vozača i savezne udruge profesionalnih udruga vozača odlučno su odbacile ovakve prijedloge.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,