Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Švedska otkazala tradicionalni Božićni koncert, dok u isto vrijeme promiče islamske događaje

Švedska otkazala tradicionalni Božićni koncert, dok u isto vrijeme promiče islamske događaje

svedska-bozic“Sveta noć”, tradicionalni švedski božićni koncert koji se već desetljećima emitira na državnoj televiziji na Badnjak, otkazan je ove godine, navodi se u švedskim medijima

Promocija za najveći otvoreni božićni koncert u Skandinaviji – a možda i svijetu – je ukinuta, dok istodobno promocija islamskih kulturnih događaja se dramatično povećana, prema švedskim novinskim izvješćima koja pružaju dugačak popis sličnih ukidanja tradicionalnih zapadnih vrijednosti u Švedskoj, javlja švedski Svt.se.

Je li slučaj otkazanog božićnog koncerta još jedan primjer uništavanja švedske i kršćanske tradicije kako se ne bi vrijeđali imigranti koji ne prihvaćaju tradicionalne zapadne vrijednosti kao što je Božić?

Švedski su liberali svjetski pobjednici u ovoj igri.

Prema Voiceofeurope.com, događaji ukidanja tradicije Švedske koji uništavaju svoje tradiciju u korist muslimanske kulture uključuju:

- Zamjenu Lucije, narodnog lika, sa crnim dječakom iz Somalije. Prema drevnoj švedskoj tradiciji paganske Yule, Lucia je oduvijek bila dugokosa, plava, lijepa žena – sada je to mladi Somalijski dječak

- Stavljanje žene u hidžabu na godišnji kalendar Adventa / Božića

- Otkazivanje tradicionalnog nastupa studentskih zborova na TV-u u Valborgu (švedska tradicionalna proljetna proslava)

- Zabranjeno je studentima da mašu švedskom zastavom u školi na proslavi diplome

- Uvođenje “molitve za različitost” na proslavi Nacionalnoga dana

Liberalni Šveđani također promoviraju nezadovoljavajuću ideju da švedski Nacionalni dan ne treba slaviti. TV i nacionalne novine pune su ove lijeve retorike posljednjih mjeseci.

Istodobno se intenzivno promovira muslimanska kultura i tradicija:

- Na Središnji ljedni dan (najvažniji i tradicionalni godišnji praznik u Švedskoj) TV4 je odlučio ženi u hidžabu omogućiti nastup da pouči Šveđane kako pravilno kuhati

- Ramazan se danas slavi među javnim događanjima u nekoliko švedskih gradova, kao i na državnoj televiziji

- Vlasti dopuštaju islamski poziv na molitvu (na 110 dB buke), dok istodobno zabranjuju kršćanske crkvama zvonjavu

Nažalost, ova situacija nije jedinstvena za Švedsku. Slične su se stvari dogodile i nastavile se pojavljivati u cijeloj Zapadnoj Europi.

Da bismo spasili sebe i našu kulturu, moramo početi govoriti. Moramo prestati prihvaćati uništenje naše kulture, tradicija i zemalja – odmah sada.

Za nekoliko će godina biti prekasno.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,