Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » VLADIMIR ŽIRINOVSKI: ‘Nema tog zrakoplova koji bi mu pobjegao!’ – Novi ruski raketni sustav S-700 može pokriti cijeli planet

VLADIMIR ŽIRINOVSKI: ‘Nema tog zrakoplova koji bi mu pobjegao!’ – Novi ruski raketni sustav S-700 može pokriti cijeli planet

s700Vodeći ruski političar možda je upravo otkrio najveću rusku vojnu tajnu

Ili je samo izmislio nepostojeći sustav oružja dok je govorio o tome koliko je moćna zemlja tijekom političkog razgovora.

Vladimir Žirinovski, poznat po svojim eksplozivnim govorima i privlačenju kritika, je upravo dodao još jedan najnoviji kontraverzni govor tijekom prošlotjednog talk showa.

Kazao je kako bi Rusija trebala udvostručiti svoju isporuku protuzrakoplovnih raketa S-300 dugog dometa Siriji.

“Amerikanci se boje da će cijeli svijet shvatiti da je ruski S-300 sustav najbolji na svijetu. I imamo i S-400, S-500, S-600 i S-700! Možemo pokriti cijeli planet, i niti jedan ratni avion ne može pobjeći!”

Hvalisanje je izazvalo smijeh ostalih gostiju, dok je domaćin, Vladimir Solovjev, intervenirao šaleći se da Žirinovski treba biti oprezan da ne otkrije sve tajne odjednom. “Što ako nam kažete o strašnom S-1500 sustavu o kojem ništa ne znamo” – rekao je.

Unedorečen Žirinovski je uvjeravao se da će ‘S-700′ biti posljednji jer “pucati srušiti svaki projektil točno na lansiranom mjestu”.

Žirinovski je čelnik stranke LDPR, koji ima 40 mjesta u ruskom parlamentu. Ima dugogodišnji rekord ekscentričnog ponašanja koji se očigledno odnosi i na bazu birača ove stranke.

Među njegovim najšokantnijim izjavama se našla i ona u kojoj je sugerirao da ako bi ruska djeca naučila kako se koristiti strojnicom kalašnjikov umjesto da govore engleski jezik, “cijeli svijet bi govorio ruski”, misleći valjda na američko ratovanje po cijelom svijetu i raširenosti engleskog jezika.

“Također je obećao da će mu “ruke biti u krvi” ako ikada postane predsjednik, te je izjavio … “diktatura je zatvor; demokracija je proljev; izaberi što god želiš.”

Unatoč ponekad prečesto uvredljivoj retorici punoj mržnje, kritičari uglavnom smatraju Žirinovskog demagogom s ukusom za sirovim šalama umjesto političkim idejama.

U različitim je vremenima predlagao smrtnu kaznu za dužnosnike koji su teži preko 80 kilograma, htio je zabraniti da ptice migriraju u druge zemlje i dopustiti “seizmičkim izbjeglicama” iz Japana slobodno naseljavanje na Dalekom Istoku Rusije.

S-300 i S-400 su dvije generacije ruskih sustava protuzračne obrane dugog dometa koje služe za zaštitu strateški važnih lokaliteta poput ključnih infrastrukturnih objekata, vojnih jedinica ili silosa s balističkim raketama od neprijateljskih zrakoplova i projektila.

S-500 sustav je trenutno u razvoju od strane kompanije Almaz-Antey, te će imati anti-satelitske sposobnosti, prema open source podacima.

Postojanje bilo kojeg sustava s višim indeksnim brojevima je ili usko zaštićena državna tajna koju je Žirinovski slučajno otkrio.


NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,