Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLOBALIST EMMANUEL MACRON: ‘Epicentar’ francuskog jezike nije više u Parizu – već u Africi!

GLOBALIST EMMANUEL MACRON: ‘Epicentar’ francuskog jezike nije više u Parizu – već u Africi!

macron-afrikaTotalno nepopularan u svojoj zemlji, francuski predsjednik je dao nove bizarne izjave o nacionalnom identitetu

Tijekom posjeta Armeniji, francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da “epicentar” francuskog jezika sada nije u Parizu, već u Africi, piše francuski Le Figaro.

“Francuski jezik ne pripada niti jednom od nas, nego pripada svima. On se oslobodio svoje veze s francuskom nacijom kako bi pozdravio sve zamisli (misleći na Afriku)” – rekao je Macron .

Pohvalivši da se francuski jezik “obogaćuje novim značenjima” zahvaljujući “mladima u Africi”, Macron je tvrdio da Pariz ili Francuska više ne mogu biti smatrani korijenom francuskog jezika.

“Kad govorim francuski, govorim na francuskim jezicima. Nihov epicentar nije ni desno ni lijevo od Seine. Vjerojatno je u Kongu ili negdje u regiji” – rekao je.

Ovo nije prvi put da je Macron izjavio komentare koji su razbjesnili kritičare masovne imigracije koji smatraju da francuski identitet polako nestaje.

Tijekom putovanja u Dansku još u kolovozu, Macron je tvrdio da “pravi” Francuzi i Danci “ne postoje” i da su svi sada “Europljani”.

Ranije ove godine bivši investicijski bankar Rothschildove banke Macron također je ustrajao u izjavama kako je masovna migracija europska “sudbina bez presedana”, navodeći knjigu američkog novinara i profesora Stephena Smitha, koji procjenjuje da će broj Afrikanaca koji žive u Europi porasti od 9 milijuna na 150 do 200 milijuna u narednih 30 godina.

Macronova globalistička retorika nije učinila mnogo za njegovu popularnost koja je na trenutnom dnu, i koja je oko 29 posto među građanima Francuske.


NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,