Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAINSTREAM MEDIJI ŠUTE! Masovni prosvjedi u Pakistanu zahtijevaju smrtnu kaznu za kršćansku ženu zbog bogohuljenja

MAINSTREAM MEDIJI ŠUTE! Masovni prosvjedi u Pakistanu zahtijevaju smrtnu kaznu za kršćansku ženu zbog bogohuljenja

pakistan-prosvjed“Neću se preobratiti. Vjerujem u svoju vjeru i u Isusa Krista koji je umro na križu za grijehe čovječanstva. Što je vaš prorok Muhammed ikada učinio da bi spasio čovječanstvo? I zašto bih se ja preobratila, a ne vi?” – upitala je Bibi

Nekoliko tisuća prosvjednika preplavilo je ulice gradova u Pakistanu pozivajući na ubojstvo kršćanske žene optužene za vrijeđanje islama.

Asija Bibi bi mogla postati prva osoba koja će dobiti smrtnu kaznu zbog bogohuljenja ako njezina žalba ne bude odobrena.

Pakistanski grad Lahore bio je središte prosvjeda u petak, kojeg je organizirala anti-blasfemiška stranka Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP). Demonstracije su se odvijale i u mnogim drugim gradovima diljem zemlje, uključujući Karachi i Rawalpindi.

Prosvjedi su uslijedili nakon što je pakistanski Vrhovni sud odobrio posljednju žalbu Bibi, kršćanske radnice optužene za bogohuljenje protiv proroka Muhameda 2009. godine od strane muslimanskih žena s kojima je radila na terenu.

Prema Bibievoj autobiografiji “Blasfemija: Memoari. Osuđena na smrt zbog čaše vode”, incident je započeo kad je htjela otići po šalicu vode iz bunara tijekom vrućeg dana branja voća.

Kada je muslimanska žena u blizini vidjela što radi, ona je viknula: “Nemojte piti tu vodu, to je zabranjeno!” Potom se okrenula prema ostalim ženama na terenu, rekavši im da je Bibi dirnula vodu u bunaru pijući iz svoje šalice.

“Sada je voda nečista i ne možemo ju piti! Zbog nje!” – rekla je žena. Nekolicina žena nazvala je Bibi “prljavim kršćanom” i rekla joj da se preobrati na islam.

Neću se preobraćati. Vjerujem u svoju vjeru i u Isusa Krista koji je umro na križu za grijehe čovječanstva. Što je vaš prorok Muhammed ikada učinio da bi spasio čovječanstvo? I zašto bih se ja preobratila umjesto vas?” – upitala je Bibi

U tom je trenutku jedna žena je pljunula na nju dok ju je još jedna gurnula. Nekoliko dana kasnije optužena je za bogohuljenje.

Nedavni prosvjedi u petak došli su usprkos sudu koji je izjavio kako je na raspravi u ponedjeljak donio presudu, ali ju neće objaviti “zbog nekih drugih razloga”.

Bibin slučaj potaknuo je međunarodne pozive na njeno puštanje, a papa Benedikt XVI. se pridružio se pozivima za oslobađanjem u 2010. godini. Papa se sastao s Bibinom kćerkom 2015. godine.

Iako Pakistanski zakon vrlo ozbiljno uzima optužbu za bogohuljenje i ljudi su zbog toga osuđeni na smrt, nitko nikada nije bio pogubljen.


 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,