Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » DONALD TRUMP: Kinezi su živjeli previše dugo i previše dobro

DONALD TRUMP: Kinezi su živjeli previše dugo i previše dobro

trump-kineziAmerički predsjednik Donald Trump izjavio je kako je njegova carinska politika povrijedila kinesko gospodarstvo i da ima još “puno toga za napraviti” za svoju zemlju

U telefonskom razgovoru s Fox Newsom, Trump je kazao kako su američke tarife na kinesku robu “veliki ucarac” i da su Kinezi previše dugo živjeli i previše im je bilo dobro.

Trump je počeo nametati carine na stotine milijardi dolara vrijedan kineski uvoz u siječnju 2018., pri čemu se Peking osvetio nametnuvši carine na američku robu, piše RT.

Vrhovni američki dužnosnici posljednjih su tjedana koristili agresivnu retoriku protiv Kine, opisujući ju kao ozbiljnu prijetnju interesima SAD-a.

U srijedu je ravnatelj FBI-a Christopher Wray izjavio kako Kina predstavlja “najširu, najkompliciraniju, najdugovječniju” prijetnju SAD-u i da provodi masivnu kampanju utjecaja nad američkim biračima uoči izbora u studenom ove godine.

Wray je rekao da Kina pokušava “dobiti tajne informacije o našoj trgovini, našim idejama i inovacijama” koristeći “širenje niza nekonvencionalnih metoda svaki put da bi postigli svoje ciljeve” i upozorio da će ekonomska špijunaža iz Kine utjecati na tvrtke u svim sektorima američkog gospodarstva.

Sjedinjene Države također su uvele sankcije kineskoj vojnoj industriji zbog suradnje s Rusijom.

Peking je pokazao manje zanimanje za provođenje normalnih odnosa s SAD-om, ali je upozorio da će biti “posljedica” ako ne otkloni tu “pogrešku”.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , , , , ,