Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Odbor za Nobelovu nagradu kaže kako bi se nagrade trebale dodijeliti ženama koje ju nisu zaslužile, kako bi se osiguralo da što više žena dobije nagradu

Odbor za Nobelovu nagradu kaže kako bi se nagrade trebale dodijeliti ženama koje ju nisu zaslužile, kako bi se osiguralo da što više žena dobije nagradu

nobel-nagradaOvih dana ne trebata zapravo izmisliti ništa novo ili napraviti neku revolucionarno novo otkriće da primite Nobelovu nagradu

Prema novim izvješćima, sve što morate učiniti jest biti žena.

Odbor Nobelove nagrade nedavno je objavio najavu da će, od sada, radije prihvatiti program raznolikosti po svaku cijenu, a ne nastavljati davati Nobelove nagrade temeljene na zaslugama.

Njegovi članovi nedavno su priopćili nominatorima da “razmotre raznolikost spolova, geografiju i teme za davanje nagrade u 2019. godini.”

Budući da je samo 18 žena od 605 svih ljudi primilo Nobelovu nagradu od osnutka ove institucije, Odbor želi reinventirati cjelokupnu svrhu i značenje Nobelove nagrade da bude “inkluzivniji” prema ženskom spoli – čak i ako pojedinci koji dobivaju nagrade nisu tako sposobni u stvaranju otkrića koja prvenstveno zaslužuju Nobelovu nagradu.

“Ako žena dobije Nobelovu nagradu za fiziku sljedećeg tjedna, ona će to biti prva u zadnjih 50 godina” – izjavila je Elizabeth Gibney u članku objavljenom u časopisu Nature. “U istom je razdoblju samo jedna žena osvojila nagradu za kemiju”.

Činjenica je da žene nisu toliko zainteresirane kao muškarci u istraživanju znanosti i tehnologije. Dakle, naravno, neće ih biti dovoljno za kvalificiranje za Nobelovu nagradu.

No, komisija Nobelove nagrade očigledno ne brine za činjenicu stručnosti koliko i o percepciji “ravnopravnosti”, pa se stoga provodi novootkriveni agresivni napor da što više žena dobije Nobelove nagrade.

Odbor tvrdi da nije riječ o snižavanju standarda samo povećanjem broja ženskih kandidata, nego kako bi se osiguralo da se žene toliko ne zanemaruju.

No, opet, nema dostatan broj žena koje se bave poljima za koje je Nobelova nagrada i bila osmišljena, stoga neće biti “zastupljene” gotovo onoliko koliko bi željela politika političke korektnosti.

No, to ne sprečava ove kulturne “arhitekte” da pokušaju i inzistiraju na tome da kandidati za Nobelovu nagradu trebaju imati “naklonost prema nježnijem spolu” i da prestanu odabirati muškarce za nagradu, a umjesto toga odabrati žene.

Alfred Nobel se okreće u grobu

Svu logičku i mentalnu gimnastiku koju oni koji promiču kroz ovu seksističku propoziciju moraju izvršiti kako bi pokušali opravdati potpuno ugnjetavanje Nobelove nagrade za svrhe političke ispravnosti, što bi vjerojatno dovelo da se Alfred Nobel okreće u grobu.

Citati o onome što je izvorno namijenio Nobelovoj nagradi jasno i nedvosmisleno otkrivaju da uopće nije bio zainteresiran za prihvaćanje politike identiteta.

Samo je htio da se najbolje od njih prizna za njihova postignuća – a najbolji od najboljih, kao što možemo vidjeti iz brojeva, prvenstveno su muškarci.

Izjava Alfreda Nobela o tom pitanju glasi:

“Interes je podijeljen na pet jednakih dijelova i raspodijeljen na sljedeći način: jedan dio osobi koja je napravila najvažnije otkriće ili izum u polju fizike; jedan dio osobi koja je napravila najvažnije kemijsko otkrića ili poboljšanja; jedan dio osobi koja je napravila najvažnije otkriće u domeni fiziologije ili medicine; jedan dio osobi koja je na području književnosti proizvela najistaknutiji rad u idealističkome smjeru; i jedan dio osobi koja je učinila najviše ili najbolje kako bi unaprijedila zajedništvo među narodima, ukidanjem ili smanjenjem aktivne vojske i uspostavljanje i promicanje mirovnih kongresa.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,