Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISKUSTVO HRVATICE POTAKNULO HRVATE NA RAZMIŠLJANJE: Otišla je raditi u Njemačku, a na novom poslu šefica joj je izričito zabranila – STRES!

ISKUSTVO HRVATICE POTAKNULO HRVATE NA RAZMIŠLJANJE: Otišla je raditi u Njemačku, a na novom poslu šefica joj je izričito zabranila – STRES!

iseljavanje-njemackaStres je najveći ubojica na Balkanu, kako zbog radnog mentaliteta, tako i zbog načina života

Priča Hrvatice koja se preselila u Njemačku, gdje se u Frankfurtu zaposlila kao odgojiteljica u vrtiću, započinje ovako.

Hrvatica se preselila u Njemačku gdje se u Frankfurtu zaposlila kao odgojiteljica u vrtiću.

Danas joj je bio prvi radni dan, a prepričala ga je na Facebooku. Istaknula je kako joj je šefica ‘zaprijetila’ da se ne brine ako koji dan zakasni na posao te joj je zabranila stres.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dan 1. Kratki rezime… Živim na periferiji Frankfurta,posao,strogi centar…udaljenost od kuće do posla 19 km zbog radova pa neke ceste nisu otvorene… Krenula u 7:40…na poslu sam 22min kasnije…napominjem,strogi centar Frankfurta!

(Nisam se stigla našminkati,pojesti doručak,odgovorit na mailove,poruke viber,wup,messenger…etc) za vrijeme vožnje.

Doručak: klinci nose svoje lanč pakete od kuće, sami si serviraju, recikliraju otpad, odlažu suđe, znaju koliko ih ima u grupi, znaju tko nedostaje – sve bilježe na ploču, prepoznaju dane u tjednu,znaju koji je bio jučer, koji je danas i koji će biti sutra, upisuju se sami tko je prisutan taj dan čim uđu u sobu.

Imaju cca 4 godine! Kolegica je divna topla španjolka, kolega asistent veoma šarmantan Englez….ostali su odasvud… Od Afrike, Rusije, Kanade… Do Hrvatske!

Svima im je nekako stalo da mi prvi radni dan prođe vrlo opušteno,šefica mi zaprijetila da se ne brinem ako koji dan zakasnim i ako se zagubim….zabranila mi je STRES!!!!!

Samo opušteno kaže ona! U grupi je 21 dijete, dva učitelja i jedan asistent! Nemam što nadodati osim da se veselim danu br. 2 i vikendu naravno”
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,