Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ZAHAROVA: Da li tajnik NATO saveza Stoltenberg najavljuje ‘Novi svjetski poredak’?

ZAHAROVA: Da li tajnik NATO saveza Stoltenberg najavljuje ‘Novi svjetski poredak’?

zaharova-makedonijaZapad kao i prije pokušava uvući Makedoniju u NATO, čak i nakon referenduma o promjeni imena, izjavila je na redovnom nedeljnom obraćanju javnosti glasnogovornica Ministarstva inozemnih poslova Rusije Marija Zaharova

Obećanje generalnog tajnika NATO-a Jens Stoltenberga da će ta organizacija primiti Makedoniju u svoje redove početkom 2019. godine je nedopustivo, jer odluku prvo treba donesti parlamenti Makedonije i Grčke, smatra Zaharova.

„Ako govorimo o nemiješanju u unutarnje stvari, onda se ne smije agitirati za i protiv, ako se govori o referendumima. Ako govorimo o nemiješanju u unutarnje stvari i poštovanju prava, uključujući međunarodno, tada rukovoditelj jednog bloka država ne smije govoriti o odlukama koje će donijeti parlament neke države“ – naglašava glasnogovornica Ministarstva inozemnih poslova Rusije.

„Ili treba jednom priznati da se to može i tada će nastati neki Novi svjetski poredak“ – dodala je Zaharova.

„Nastavlja se najgrublje miješanje izvana u unutarnje stvari Makedonije. Cilj je jasan: po bilo koju cijenu uvući Skoplje u NATO“ – naglasila je ona.

Zaharova je saopćila da je iznenađena zaključcima komisije OEBS-a koja je pratila održavanje referenduma u Makedoniji.

„Velika propagandna kampanja Zapada se predstavlja na pozitivan način. To je ne samo normalno, već je i plus. Šta bi bilo da Moskva pozove Makedonce da glasaju za nešto? To bi odmah bilo shvaćeno kao mijeešanje u unutarnje stvari. To nisu samo dvostruki standardi, to je i zloupotreba društvenih pravila i normi“ – dodala je ona.

Ona je još jednom ponovila ruski stav da se dugoročne odluke mogu donositi samo bez miješanja izvana.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,