Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Malezijski premijer se okomio u govoru na ‘kukastonose Židove’, optužujući Izrael za bliskoistočni kaos

Malezijski premijer se okomio u govoru na ‘kukastonose Židove’, optužujući Izrael za bliskoistočni kaos

malezija-remijerNezavisni premijer Malezije obranio je svoje kontroverzne izjave koje se odnose na Židove koje je nazvao “kukastim nosevima”, tvrdeći da je stvaranje Izraela pokrenulo većinu trenutnih problema na Bliskom Istoku

Komentari Mahathira Mohamadae došli su nakon što je bio upitan o njegovog slučaja “ponosnog antisemite” tijekom svoje dugogodišnje karijere u politici, od strane novinara Zeinab Badawija tijekom intervjua na programu Hardtalk u utorak, piše RT.

“Ako ćete biti iskreni, problem na Bliskom istoku započeo je stvaranjem Izraela. To je istina. Ali ja to ne smijem reći, zar ne.” – rekao je Badawi.

Označavanje Izraelaca “posebnima” nad drugim nacionalnostima, Mohamad je rekao da se svaki povijesni izazov vezan uz iraelsku državu, poput propitivanja točnog broja Židova ubijenih tijekom holokausta, automatski označava kao antisemitizam.

Navodeći svoju knjigu iz 1970. godine “Malajska dilemu”, Mohamad je u njoj tada opisivao Židove kao “kukastonose” i one koji “instinktivno razumiju novac”.

Odgovorio je potom na izjave da su građani Malezije opisani kao “lijeni” ili “loše izgledaju”, valjda od strane izraelskih dužnosnika.

“Oni su kukastih noseva” – složio se, dodavši da “mnogi ljudi nazivaju građane Malezije “debelonosima”. Nismo odgovorili na te kritike, niti smo zbog toga išli u rat.”

U 93. godini, Mohamad je postao najstariji čelnik na svijetu u svibnju, kada je drugi put u svojoj karijeri došao na vlast, nakon ostavke i uhićenja Najib Razaka usred masivnog skandala korupcije.

Međutim, njegov povratak na vlast ispunjen je kritikama onih koji kažu da su njegovi prethodni komentari o Izraelu bile antisemitski, od strane američke Anti-Defamation League (ADF) koja je takve komentare nazvala “neprihvatljivim”.

Iako izraelska vlada još nije komentirao, američki Židovski odbor (AJC) je na Twitteru objavio: “Takvi komentari političkih vođa ne mogu se tolerirati”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,