Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » LAVROV: Ako se Amerika i Trump zalažu za suverenitet naroda u svijetu, zašto se onda ne prestanu miješati u poslove drugih zemalja

LAVROV: Ako se Amerika i Trump zalažu za suverenitet naroda u svijetu, zašto se onda ne prestanu miješati u poslove drugih zemalja

un-lavrovAko SAD brine o konceptu suvereniteta kao što tvrdi predsjednik Donald Trump, on bi se trebao prestati miješati u poslove drugih zemalja, kaže ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov

Izjave visokih američkih dužnosnika jasno pokazuju kako se Amerika zapravo miješa u poslove drugih naroda, rekao je Lavrov tijekom konferencije za novinare na marginama Generalne skupštine UN-a u petak.

Ministar vanjskih poslova naveo je primjer Kurt Volkera, američkog posebnog predstavnika za Ukrajinu.

“Bilo bi dobro da je Volker razgovarao o pomirenju u Ukrajini. Sve o čemu govori jest kako je Rusija kriva za sve” – rekao je Lavrov.

“A onda uzima slobodu da kaže “ruski narod zaslužuje slobodu” – i to kaže posebni predstavnik SAD-a za Ukrajinu – “A ukrajinsko iskustvo bi trebalo potaknuti ruski narod.”

“Vjerojatno možete shvatiti tko poziva na miješanje i tko to ne radi.”

“Ako bi SAD zapravo ozbiljno uzela svoje izjave o zemljama koje su suverene širom svijeta, to bi bio vrlo povoljan razvoj”, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova, komentirajući Trumpov govoru na Generalnoj skupštini UN-a.

“Trump, između ostalog, izjavio je da čvrsto podupire suverenitet svakog naroda u svijetu. Ja to čvrsto podupirem” – rekao je Lavrov.

“Ako se Sjedinjene Države toliko pridržavaju suverenosti kao temeljnog načela, možda se ne bi trebale miješati u poslove drugih zemalja”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,