Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » U Africi pronađene neobične metalne kugle: NASA nema nikakvo objašnjenje (VIDEO)

U Africi pronađene neobične metalne kugle: NASA nema nikakvo objašnjenje (VIDEO)

metalna-kuglaU proteklih nekoliko desetljeća, rudari u Južnoj Africi iskopali su misteriozne metalne sfere, tzv. “Klerksdorpove kugle”

Stare su oko tri milijarde godina, što je za ljudsko shvaćanje prilično nepojmljivo. Znanstvenici vjeruju da su nastale prirodnim procesima.

Ove kugle nepoznata podrijetla imaju promjer oko 2,5 cm, a neke od njih imaju urezana tri paralelna žljeba oko ekvatora. Pronađene su dvije vrste kugala: jedna je napravljena od plavičasta metala s bijelim mrljama, dok je druga šuplja i napunjena bijelom spužvastom tvari.

Neverovatno je to što kamen u kojem su pronađene potječe iz prekambrija i star je oko 2,8 milijarda godina! Tko ih je i zašto napravio, zasad ostaje misterij.

Kugle su pronađene u pirofilitu, koji se iskopava blizu malog grada Otosdala u zapadnom Transvalu u Južnoafričkoj Republici.

Ovaj pirofilit (Al2Si4O10(OH)2) prilično je mek mineral i ima tvrdoću 3 po Mosovoj ljestvici, a formiran je sedimentacijom pre 2,8 milijardi godina. S druge strane kugle, koje imaju vlaknastu strukturu iznutra s ljuskom, veoma su tvrde i ne može ih ogrebati čak ni čelik.

Također, čini se da su sfere toliko delikatno izbalansirane da bi se, čak i s moderom tehnologijom, morale napraviti u nultoj gravitaciji. Priča se da su znanstvenici u NASA-i bili potpuno zbunjeni kada su ih pregledali te nisu mogli da pronađu nikakvo objašnjenje.

Ako su sfere zaista umjetno napravljene i imaju ekstremno drevno poreklo, koja li je onda bila njihova svrha?

Valuta? Jesu li to možda primjeri neke strane valute? Poznato je da su se za novac neke drevne kulture koristile drugim objektima umesto novčića i papira.

Signal iz svemira? Jesu li kugle možda “signal” iz svemira? “Fizički signali” možda su pouzdaniji na većim udaljenostima u svemiru nego elektromagnetni ili neki drugi signali na bazi energije.

Municija? Možda su to primjeri drevne municije, koja se čuvala ili ispaljivala s njihove trenutne lokacije.

Talismani? Možda su napravljene zbog nekih magičnih razloga? Možda ih je rabio netko sa sposobnošću viđenja aure ili netko tko se razumije u psihometriju.

Umjetnost? Informacija? Pojačavač signala za praćenje? Zaštitni nosač za biološki materijal?

Zasad nema odgovora.
 

 
(dnevno.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,