Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PISAC POZNATE DJEČJE SERIJE ‘ULICA SEZAM’ PRIZNAO: ‘Bert i Ernie su bili gay par’

PISAC POZNATE DJEČJE SERIJE ‘ULICA SEZAM’ PRIZNAO: ‘Bert i Ernie su bili gay par’

bert-erniePisac poznate dječje serije Ulica Sezam (Sesame Street) potvrdio je dugogodišnju teoriju da su omiljeni dječji likovi Bert i Ernie bili zapravo istospolni par

Snimatelj i tekstopisac Ulice Sezam Mark Saltzman kaže da su slavni cimeri bili inspirirani njegovom vlastitom vezom sa životnim partnerom, redateljem Arnold ‘Arnie’ Glassmanom, s kojim je bio u vezi više od dva desetljeća do Glassmanove smrti 2003. godine.

Saltzman, koji se 1984. godine pridružio snimateljskom timu, rekao je da su ljudi često uspoređivali njega i Glassmana kao Erniea i Berta, i nije imao drugog načina za “kontekstualiziranje ” likova.

“Jednom se sjećam da se malo dijete (u San Franciscu) okrenulo majci i upitalo: “Jesu li Bert i Ernie ljubavnici?”, i to je pitalo dijete koje još nije išlo niti u školu, bilo je zabavno” – rekao je Saltzman za časopis Queerty.

Saltzman, koji je osvojio sedam Emmyja za svoj rad na dječjem showu, izjavio je da je već bio u vezi s Glassmanom kad se pridružio timu “Ulice Sezam” i nije “znao kako napisati” da su Bert i Ernie “ljubavni par”.

Rekao je da dinamika između ova dva lika i njihove pojedinačne karakteristike često nalikovale na njihov odnos.

“Bio sam Ernie” – rekao je. “A Arnie kao urednik filma – je nalikovao na Berta u seriji sa oslobima koje je radio?”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,