Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘EU nije Europa, i njome vladaju strukture u sjeni’: Marine Le Pen se želi otrgnuti od EU i krenuti prema zajednici Europskih naroda

‘EU nije Europa, i njome vladaju strukture u sjeni’: Marine Le Pen se želi otrgnuti od EU i krenuti prema zajednici Europskih naroda

lepen-zastavaMarine Le Pen se želi udaljiti od Europske unije i krenuti prema jedinstvu pojedinih naroda, rekavši da je sadašnji blok “ideološka struktura”, a ne “prava Europa”

“Europska unija nije Europa … nije prava Europa koju želimo” – izjavila je u nedjelju predsjednica “Francuskog nacionalnog zbora” (bivši Front National) za svoje pristaše u južnom gradu Frejusu.

Ona je nazvala Europsku zajednicu “ideološkom strukturom” i “institucijom kojom upravlja anonimni autoritet” koji ima moć nad ogromnim područjem koje dopire do Turske na istoku i regije Magreb u sjeverozapadnoj Africi.

Prema Le Pen, takvo područje nije povezano ni s jednom poviješću, ona nema “korijene ili tradicije”, niti “snagu niti perspektivu”.

Le Pen je predložila alternativu Europskoj uniji – blok pod nazivom “Unija europskih naroda”, koju smatra unijom pojedinih nacionalnih država, a ne kao jedinstvenom cjelinom. Prema njezinu mišljenju, samo će nacije “izgraditi i spasiti” Europu.

Kazala je kako je EU u svom sadašnjem obliku postala “diktatura” koja uništava narode, ne štiti Europu, nego “uništava europsku ideju”.

Migracija i iskorjenjivanje nacionalnih identiteta i sporazuma o slobodnoj trgovini uglavnom pridonose tom uništenju, dodala je.

Predsednička kandidatkinja na izborima za 2017. kritizirala je politiku francuske vlade u rješavanju imigrantske krize.

“Ova luda politika useljavanja [koju provodi Pariz] ljuti francuske građane” – rekla je, dodavši kako vlasti troše novac na tražitelje azila na račun građana. “Nemamo novca za Francuze, ali novac za imigrante imamo” – istaknula je.

Francuska, kao i ostale države EU, trenutačno proživljava najgoru izbjegličku krizu od Drugog svjetskog rata.

Broj tražitelja azila u zemlji dosegao je 100.000 u 2017. godini, prema asylumineurope.org. Pariz je 2016. godine naredio rasteretiti zloglasni migrantski kamp ‘Jungle’ (džungla) u Calaisu, što je samo raselilo migranate u druge dijelove zemlje, uključujući i glavni grad.

Le Pen je više puta zagovarala uspostavu nove vrste establišmenta, kojeg je definirala kao “Europa suverenih nacija”. Ranije ove godine na sastanku euroskeptičkih stranaka rekla je da je EU blok “katastrofalna organizacija” koja vodi kontinent prema uništenju.

“Zato što volimo Europu, mi sada optužujemo EU za ubojstvo Europe” – rekla je u to vrijeme. Njezina je izjava odjeknula u govorima Geert Wildersa, čelnika nizozemske antiislamske i antiemigrantske Stranke za slobodu (PVV) i Tomija Okamura, čelnika češke Stranke slobodne i izravne demokracije (SPD).
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,