Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » POZNATI FINANCIJSKI ANALITIÄŒAR PETER SCHIFF: Niste nauÄili lekciju! Sljedeća financijska kriza će biti joÅ¡ gora zbog propasti dolara

POZNATI FINANCIJSKI ANALITIÄŒAR PETER SCHIFF: Niste nauÄili lekciju! Sljedeća financijska kriza će biti joÅ¡ gora zbog propasti dolara

dolar-cijepanjeDesetljeće nakon globalne financijske krize, svijet se suoÄava sa joÅ¡ jednom velikom krizom joÅ¡ većom od one u 2008. godine

Veteranski financijski analitiÄar Peter Schiff, predsjednik Uprave Euro Pacific Capital, izjavio je:

“Banke ‘prevelike da propadnu’ sada su veće nego ikada, i viÅ¡e su izložene rastu stopa i recesiji. Sustavni rizici za gospodarstvo su puno veći nego Å¡to su bili 2008. godine” – rekao je Schiff.

Takvim bankama je trebalo biti dopušteno da propadnu prije više od deset godina, kaže on.

“Moralna opasnost povezana s vladom koja je napravila pogreÅ¡ku u spaÅ¡avanju banaka kojima je trebalo biti dopuÅ¡teno da propadnu. Na žalost, iz proÅ¡le krize se nije nauÄila lekcija. Ponovili smo i proÅ¡irili sve pogreÅ¡ke koje su prouzroÄile posljednju krizu, osiguravajući da će sljedeća biti mnogo gora” – rekao je.

Prema ovom analitiÄaru i investitoru, svi problemi koji su prouzroÄili financijsku krizu 2008. su sada joÅ¡ veći.

“JoÅ¡ loÅ¡ija monetarna i fiskalna politika od posljednje krize jamÄi da će sljedeća kriza biti mnogo gora. Kriza će biti sliÄna, a vlada će biti uzrok. Svatko će biti uhvaćen u iznenaÄ‘enju, a kapitalizam će biti žrtvenik, i ta kriza će biti puno drugaÄija jer će biti puno gora” – rekao je Schiff.

MeÄ‘utim, priroda sljedeće krize bi bila drugaÄija, predviÄ‘a Schiff.

Dok je kriza 2008. bila usredotoÄena na hipotekarne kredite, porast dolara i pada cijene zlata bi uzrokovali novu krizu koje će imati temelj u dugu ameriÄkog trezora.

“Državni dug će biti srediÅ¡te sljedeće krize, a dolar će se sruÅ¡iti, a cijene zlata će porasti. Slijedit će recesija koja će biti puno gora, jer će i potroÅ¡aÄke cijene takoÄ‘er oÅ¡tro narasti.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,