Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » POZNATI FINANCIJSKI ANALITIČAR PETER SCHIFF: Niste naučili lekciju! Sljedeća financijska kriza će biti još gora zbog propasti dolara

POZNATI FINANCIJSKI ANALITIČAR PETER SCHIFF: Niste naučili lekciju! Sljedeća financijska kriza će biti još gora zbog propasti dolara

dolar-cijepanjeDesetljeće nakon globalne financijske krize, svijet se suočava sa još jednom velikom krizom još većom od one u 2008. godine

Veteranski financijski analitičar Peter Schiff, predsjednik Uprave Euro Pacific Capital, izjavio je:

“Banke ‘prevelike da propadnu’ sada su veće nego ikada, i više su izložene rastu stopa i recesiji. Sustavni rizici za gospodarstvo su puno veći nego što su bili 2008. godine” – rekao je Schiff.

Takvim bankama je trebalo biti dopušteno da propadnu prije više od deset godina, kaže on.

“Moralna opasnost povezana s vladom koja je napravila pogrešku u spašavanju banaka kojima je trebalo biti dopušteno da propadnu. Na žalost, iz prošle krize se nije naučila lekcija. Ponovili smo i proširili sve pogreške koje su prouzročile posljednju krizu, osiguravajući da će sljedeća biti mnogo gora” – rekao je.

Prema ovom analitičaru i investitoru, svi problemi koji su prouzročili financijsku krizu 2008. su sada još veći.

“Još lošija monetarna i fiskalna politika od posljednje krize jamči da će sljedeća kriza biti mnogo gora. Kriza će biti slična, a vlada će biti uzrok. Svatko će biti uhvaćen u iznenađenju, a kapitalizam će biti žrtvenik, i ta kriza će biti puno drugačija jer će biti puno gora” – rekao je Schiff.

Međutim, priroda sljedeće krize bi bila drugačija, predviđa Schiff.

Dok je kriza 2008. bila usredotočena na hipotekarne kredite, porast dolara i pada cijene zlata bi uzrokovali novu krizu koje će imati temelj u dugu američkog trezora.

“Državni dug će biti središte sljedeće krize, a dolar će se srušiti, a cijene zlata će porasti. Slijedit će recesija koja će biti puno gora, jer će i potrošačke cijene također oštro narasti.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,